Myjava podľahla Prešovu

SITA, TA3
1.12.2012 17:44

Záhoráci v závere stavili všetko na útok, ale bezvýsledne. V 87. min faulovala obrana hostí Kostadinova a hlavný rozhodca naradil pokutový kop. Loptu si na biely bod postavil Petráš, ale Solnička jeho úmysel vystihol. V hektickom závere sa už na výsledku nič nezmenilo.

Futbal - Corgoň liga 2012/2013 - 19. kolo - sobota:

1. FC Tatran Prešov - Spartak Myjava 2:1 (2:0)

Góly: 1. M. Marcin, 26. P. Petráš - 59. Z. Harsányi, ŽK: 17. Guba, 29. M. Poliaček, 86. P. Petráš, 87, Jakub Diviš, 90.+ Pribula - 6. Kukoľ, 10. Sládek, 78. Solnička, 86. Dian, 88. Peter Majerník, rozhodovali: Kružliak - Vorel, Bobko, 1181 divákov 

Zostavy:

Prešov: Jakub Diviš - Pribula, Adámik, Krajník, P. Petráš - Peter Lipták - M. Poliaček, Zošák (84. M. Adam), Jakovlev - Guba (75. Papaj), M. Marcin (63. Kostadinov)

Myjava: Solnička - Častulín, Peter Majerník, Černáček, T. Mrva - P. Ďuriš, Marček (61. Dian) - Sládek (81. Šebek), Kuračka (35. Z. Harsányi), Kukoľ - Kosík 

Hneď v úvodnej minúte otvoril skóre domáci Marcin, ktorý sa preštrikoval až do šestnástky a nedal Solničkovi šancu - 1:0. Neskôr to trikrát strelecky skúšal Guba, ale jeho pokusy nenašli cieľ. V 26. min zahrával Poliaček rohový kop, na ktorý si nabehol Petráš a parádnym volejom zvýšil náskok Tatrana na 2:0. Hráči Myjavy sa spoliehali na rýchle brejky, ktoré vyznievali nebezpečne, ale chýbala im finálna prihrávka.

V druhom polčase sa hral dobrý futbal na oboch stranách. Myjava znížila v 59. min, keď sa do šestnástky predral Harsányi a strelou pomedzi Divišove nohy skóroval - 1:2 z pohľadu hostí. V 66. min napriahol spoza šestnástky Zošák a lopta sa odrazila k osamotenému Gubovi, ktorého strela z piatich metrov letela nad Solničkovu bránku. V 80. min to skúšal aj Lipták, Solnička bravúrne vyškriabal jeho "delovku" na rohový kop. Záhoráci v závere stavili všetko na útok, ale bezvýsledne. V 87. min faulovala obrana hostí Kostadinova a hlavný rozhodca naradil pokutový kop. Loptu si na biely bod postavil Petráš, ale Solnička jeho úmysel vystihol. V hektickom závere sa už na výsledku nič nezmenilo. 

Hlasy:

Ladislav Totkovič (tréner Prešova): "V prvej minúte sme dali gól a takýto vstup bol nad očakávanie. Navyše, neskôr sme pridali druhý presný zásah, čo bolo pre nás dobré. Chlapci ukázali charakter, ďakujem aj celému realizačnému tímu. Vo dvoch zápasoch, v ktorých som bol pri kormidle, sme splnili to, čo sme si chceli."

Ladislav Hudec (tréner Myjavy): "Vstup do zápasu sme mali zlý a hneď v prvej minúte sme inkasovali. Chlapcom aj tak chcem poďakovať za predvedený výkon. Prešovu blahoželám k víťazstvu."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok