Košice zdolali Banskú Bystricu

TA3, SITA
1.12.2012 17:38

Pod Urpínom boli v prvom polčase aktívnejší domáci futbalisti, na rohové kopy vyhrali 7:1.

Futbal - Corgoň liga 2012/2013 - 19. kolo - sobota:

Dukla Banská Bystrica - MFK Košice 1:2 (1:2)

Góly: 31. Považanec - 24. Viazanko, 44. J. Novák, ŽK: 45. Považanec, 71. Šovčík, 82. T. Hučko - 23. Šinglár, 89. Tofiloski, rozhodovali: A. Somoláni - Slyško, T. Somoláni, 1020 divákov 

Zostavy:

Banská Bystrica: Belic - M. Turňa, Chrappan, Gyömbér, Savič (46. Sachňuk) - Marek Hlinka - Brašeň, Považanec, M. Pančík ml. (80. Chrien), T. Hučko - Ferenčík (66. Šovčík) 
Košice: Tofiloski - Mikuláš Tóth, Ostojič, Bašista, Sekulič - Šinglár - K. Kuzma - Viazanko (90. C. Diaby), Karaš (73. Hovančík), U. Matič, J. Novák (54. T. Huk) - K. Diaby 

Pod Urpínom boli v prvom polčase aktívnejší domáci futbalisti, na rohové kopy vyhrali 7:1, ale do šatne išli na prestávku za nepriaznivého stavu 1:2. Už v 8. min to skúšal Savič z vyše 20 m, Tofiloski však loptu vyrazil. V 23. min preveril pozornosť košického brankára z priameho kopu Považanec. Spoza šestnástky mieril presne, ale aj pri tomto pokuse vynikol gólman hostí. Okrídlené "nedáš - dostaneš" uplatnili hostia o minútu neskôr, keď Diaby pekne uvoľnil Viazanka, ktorého zakončenie v pokutovom území aj za prispenia teču skončilo za Belicom. Domáci odpovedali v 31. min: z ľavej strany poslal tvrdú strelu Brašeň, košický brankár loptu iba vyrazil a voľný Považanec ju poľahky upratal do odkrytej bránky - 1:1. V závere polčasu udreli opäť z ničoho nič hostia, keď sa hlavou presadil v šestnástke Novák a lopta od Turňu putovala za domáceho gólmana.

Druhé dejstvo neprinieslo veľa futbalovej kvality. Košice sa viac sústredili na defenzívu, cez ktorú sa banskobystrickí futbalisti nevedeli presadiť. Za zmienku stojí situácia zo 60. min, keď Turňa v pokutovom území zakončil, ale jeho strele chýbala razancia. Na opačnej strane zaujal prienik Viazanka, ten však nemieril presne. Podobný scenár mala aj šanca Diabyho, ktorý v 75. min iba tesne minul pravú žrď Belicovej svätyne. Záverečný tlak Dukly neprišiel. Naopak, Košičania ešte mohli prikrášliť víťazstvo po šanciach Matiča a Šinglára. 

Hlasy:

Norbert Hrnčár (tréner Banskej Bystrice): "V prvom polčase, keď sme mali hru pod kontrolou a súpera sme zatlačili, sme inkasovali dva také ´vlastné´ či ´polovlastné´ góly. Žiaľ, stáva sa to... v druhom polčase sme sa snažili o vyrovnanie, ale v našej hre bolo príliš veľa nervozity a málo pokoja najmä vo finálnej fáze. Z tohto dôvodu sme neboli schopní dostať sa druhým gólom do zápasu. Videli sme dva rozdielne polčasy. V prvom sme držali taktovku a v druhom súper rozumnou hrou kontroloval zápas."

Jan Kozák st. (tréner Košíc): "V prvom polčase bola Banská Bystrica lepším mužstvom. My sme robili chyby v organizácii hry. Súper sa lepšie pohyboval a kontroloval loptu. Dali sme gól z brejku, ale domáci si stále išli za svojim gólom. Podarilo sa im vyrovnať, my sme však strelili v závere polčasu šťastný gól. Niečo také je pre súpera ubíjajúce. Druhý polčas sa po zmenách zlepšila naša organizácia hry. Mali sme zápas pod kontrolou a z našej strany bol druhý polčas dobrý. Vyhrali sme zaslúžene."

 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok