Aubameyang sa lúči s Arsenalom. S FC Barcelona podpísal zmluvu až do júna 2025

TA3 TASR
2.2.2022 12:35

Pierre-Emerick Aubameyang sa stal definitívne hráčom FC Barcelona. Tridsaťdvaročný gabonský útočník sa so španielskym futbalovým klubom dohodol na zmluve do leta 2025.

"Som veľmi, veľmi šťastný, že tu môžem byť a už teraz sa teším na zápasy," netajil nadšenie gabonský futbalista a dodal: "Barcelona je jeden z najväčších klubov na svete, preto som tu podpísal zmluvu. Hral som v Nemecku, Francúzsku či Anglicku, mám skúsenosti a pre tím spravím maximum." Útočník prišiel z Arsenalu Londýn, kde mal problémy s disciplínou a okrem iného v ňom prišiel o kapitánsku pásku.

"Zmluvu podpíše do 30. júna 2025 s možnosťou dohodnúť sa na odchode k 30. júnu 2023," informovala Barcelona na svojej oficiálnej stránke s tým, že výstupná klauzula v kontrakte znie na 100 miliónov eur. Aubameyanga v utorok uvoľnil zo svojich služieb Arsenal Londýn, stal sa tak voľným hráčom.

"Po vzájomnej dohode v klube skončil. Prajeme Abovi všetko najlepšie v jeho novom pôsobisku a ďakujeme mu za jeho prínos pre náš klub," uviedol v stanovisku Arsenal, ktorý mal dlhodobo problémy s hráčovou disciplínou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok