V súboji Trnavy a Zlatých Moraviec sa zrodila remíza

SITA, TA3
1.12.2012 17:27

Prvý polčas priniesol typický medzišestnástkový futbal s množstvom nepresností na oboch stranách.

Futbal - Corgoň liga 2012/2013 - 19. kolo - sobota:

FC ViOn Zlaté Moravce - FC Spartak Trnava 1:1 (0:0)

Góly: 73. M. Pavlovič (z pok. kopu) - 54. M. Vyskočil, ŽK: 90.+ M. Pavlovič - 36. Pavelka, 72. Rusov, 79. Vlasko, rozhodovali: Chmura - E. Weiss, Tomčík, 1988 divákov 

Zostavy:

Zlaté Moravce: M. Kuciak - Peter Farkaš (57. Bolinha), Pavol Majerník, Bortel, Chren - M. Pavlovič - Candrák, Obročník (32. L. Janič), Hodek, Orávik - Ľ. Bernáth

Trnava: Rusov - Janečka, Karhan, Gross, Cypris - Čarnota - Schranz (86. Mikinič), M. Vyskočil (75. M. Kaščák), Vlasko, E. Sabo - Pavelka (78. L. Tomaček) 

Prvý polčas priniesol typický medzišestnástkový futbal s množstvom nepresností na oboch stranách. V 10. min Bernáth šikovne vysunul Hodeka, pred ktorým v poslednej chvíli zachránil Karhan. Prvý strelecký pokus priniesla až 22. min, Vyskočilova strela preletela z hranice šestnástky vedľa ľavej žrde bránky domácich. V 27. min rozohral práve Vyskočil štandardnú situáciu, jemný teč Pavelku skončil na ľavej žrdi Kuciakovej bránky. V 39. min po Vlaskovom rohovom kope lopta preletela až k zadnej žrdi, kde bol voľný Gross, ale ten z piatich metrov netrafil bránku. V závere prvého dejstva sa dostal k strele Bernáth, ale jeho pokus z hranice šestnástky na dvakrát skrotil Rusov.

Po zmene strán sa začal hrať futbal, ktorý sa musel páčiť. V 54. min vyhral Pavelka hlavičkový súboj v pokutovom území, lopta sa dostala k voľnému Vyskočilovi a ten z piatich metrov presnou strelou poslal Spartak do vedenia - 0:1. Po hodine hry mohlo byť vyrovnané, Pavlovičovu "gólovú" strelu vykopol z bránkovej čiary Karhan. V 64. min sa zoči - voči Kuciakovi ocitol Sabo, ale z ôsmich metrov trestuhodne nemieril medzi žrde. V 72. min po zákroku Rusova na Bernátha nariadil hlavný rozhodca pokutový kop, ktorý s prehľadom premenil Pavlovič. V 76. min napriahol spoza šestnástky Orávik, no pozorný Rusov bol pripravený. O minútu neskôr si gólman Trnavy poradil aj s "delovkou" Janiča z 18 m. Rozhodnutie mal v 83. min na hlave Bolinha, ktorý po centri Orávik poslal loptu do brvna. 

Hlasy:

Juraj Jarábek (tréner Moraviec) : "Trnava dnes hrala dobre, ´vysoko´ nás napádala, my sme prakticky nevystrelili. Z našej strany to nebol pekný futbal, začali sme hrať až po prestriedaní. Spartak bol lepší minimálne šesťdesiat minút, my sme však ukázali silnú morálku a napokon sa nám podarilo vyrovnať."

Peter Zelenský (tréner Trnavy): "Dnes sme odohrali pomerne dobrý zápas, na ktorý sme sa celý týždeň pripravovali. Mohli sme aj zvíťaziť - ak by Sabo premenil tutovku, bolo by po zápase. K penalte sa vyjadrovať nebudem, musím si pozrieť záznam."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok