Situácia je naďalej napätá. Rusi pokračujú v manévroch s Bieloruskom, Ukrajinci cvičili neďaleko Krymu

TA3 TASR
2.2.2022 10:56

Rusko a Bielorusko pokračujú v spoločných cvičeniach Spojenecké odhodlanie, ktoré sa konajú na piatich cvičiskách v Bielorusku. Podľa rozhlasovej stanice Echo Moskvy o tom v stredu informovalo ruské ministerstvo obrany. V tejto fáze manévrov armády oboch krajín cvičia obranu a boj proti nelegálnym ozbrojeným skupinám.

Situácia je naďalej napätá. Rusi pokračujú v manévroch s Bieloruskom, Ukrajinci cvičili neďaleko Krymu
TASR/AP

Ruský minister obrany Sergej Šojgu nedávno povedal, že na konanie týchto cvičení upozornila ruská armáda ďalšie štáty z vlastnej iniciatívy a v rámci transparentnosti. Kumulácia ruských jednotiek pri hraniciach s Ukrajinou aj spoločné vojenské cvičenia v Bielorusku však v Kyjeve i na Západe vyvolávajú obavy z možnej eskalácie "zamrznutého" konfliktu v Donbase na východe Ukrajiny, ktorý ovládajú proruskí separatisti.

Agentúra TASS v stredu informovala, že v blízkosti administratívnych hraníc Krymu sa odohralo cvičenie ukrajinskej armády, v rámci ktorého sa nacvičoval nástup do palebných pozícií a mierenie na ciele nepriateľa pomocou viacnásobných odpaľovacích raketových systémov Uragan. Cvičenia sa uskutočnili v podmienkach, ktoré sa čo najviac približovali bojovým.

TASS pripomenul, že ukrajinská armáda koncom januára uskutočnila taktické cvičenie s použitím húfnic Msta-B, ktoré sa konalo v Chersonskej oblasti neďaleko hraníc s Krymom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok