Zrušený šampionát hokejistov do 20 rokov? Podľa najnovších informácií by sa mohol dohrať v auguste

TA3 TASR
2.2.2022 10:37

Svetový šampionát hokejistov do 20 rokov, ktorý na prelome rokov v Kanade predčasne ukončili po náraste prípadov koronavírusu v tímoch, by sa mohol dodatočne hrať v auguste. Podľa zámorského portálu The Athletic to v utorok potvrdil prezident Medzinárodnej hokejovej federácie Luc Tardif.

Zrušený šampionát hokejistov do 20 rokov? Podľa najnovších informácií by sa mohol dohrať v auguste
TASR/AP

Turnaj by mal zostať v kanadskej provincii Alberta, ale presný dátum a dejiská budú podľa Tardifa známe najskôr po skončení ZOH v Pekingu. Šampionát by sa v prípade jeho opakovania mal začať odznova, už odohraté duely sa nebudú počítať do tabuľky. 

Juniorské MS v Edmontone a Red Deere v decembri zrušili po tom, ako pozitívne prípady koronavírusu mali za následok kontumácie troch zápasov v priebehu dvoch dní a tímy USA, Česka a Ruska museli nastúpiť do karantény. Viacerí účastníci turnaja sa sťažovali na nedostatočné ochranné opatrenia na zamedzenie šírenia koronavírusu.

Slováci stihli odohrať na šampionáte dva zápasy,  prehrali s USA (2:3) i so Švédskom (0:3). Tretí súboj v základnej skupine s Ruskom nehrali, keďže pred stretnutím mal pozitívny test útočník súpera Matvej Mičkov a celý ruský tím musel zamieriť do karantény.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok