Zachová si Bugatti ešte spaľovací motor? Šéf automobilky prezradil bližšie informácie

TA3/SZ
2.2.2022 11:00

Bugatti sa v priebehu roku 2021 spojilo s chorvátskou firmou Rimac a taktiež došlo k výmene generálneho riaditeľa spoločnosti. Ten teraz prezradil viac o budúcnosti spaľovacích motorov

Zachová si Bugatti ešte spaľovací motor? Šéf automobilky prezradil bližšie informácie
Rimac

Chorvátska technologická firma Rimac, ktorá sa zaoberá vývojom a výrobou vysokovýkonných športových áut poháňaných výhradne elektrickou energiou sa v priebehu roku 2021 spojila s Bugatti. Chorváti nadobudli v Bugatti 55% podiel, zatiaľ čo Porsche bude vlastniť 45%.

Zakladateľ chorvátskej technologickej firmy Mate Rimac sa tak stal generálnym riaditeľom týchto dvoch firiem. Celý automobilový svet bol v napätí, či Rimac zachová spaľovací motor v Bugatti, alebo naplno použije elektrickú pohonnú sústavu.

Rimac Porsche

Bugatti zverejnilo správu, ktorá informuje o obchodných úspechoch značky za rok 2021, ktorý sa stal najúspešnejším za celú históriu. Okrem toho sa však vyjadril aj šéf automobilky Mate Rimac, ktorý sa vyjadril, že bude tlačiť na zachovanie spaľovacieho motora a novinky prinesú aj funkcie, ktoré sme doteraz v iných autách nemali šancu vidieť. Taktiež sa vyjadril, že treba zachovať kvalitu a to, čo značka vo svete áut predstavuje.

Rimac Rimac

Všetko teda napovedá tomu, že novinky od Bugatti sa spaľovacieho motoru ešte nevzdajú, no dá sa predpokladať, že značka bude v budúcnosti využívať najmä hybridný pohon. Nám teraz zostáva len čakať na ďalšie vyjadrenia a nové modely značky, ktoré budú pod krídlami chorvátskej firmy mimoriadne zaujímavé a v prípade použitia hybridného systému aj nevídane rýchle. Nechajme sa teda prekvapiť tým, čo nám prinesie budúcnosť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok