Meteorológovia varujú pred snežením a tvorbou snehových jazykov

TA3 TASR
1.2.2022 19:41

V niektorých častiach Slovenska môže v noci z utorka na stredu začať snežiť. Meteorológovia upozorňujú aj na tvorbu snehových jazykov a závejov. V tejto súvislosti vydali viaceré výstrahy prvého stupňa, ktoré platia aj počas celej stredy. Slovenský hydrometeorologický ústav o tom informuje na webe.

Sneh kalamita sneženie zima počasie 1140px (TASR/AP)
TASR/AP

So snežením treba počítať vo väčšine Žilinského kraja a tiež v okrese Poprad, kde podľa meteorológov môže spadnúť 20 až 30 centimetrov snehu. Výstraha prvého stupňa v tejto súvislosti platí od 21.00 h. "Uvedená výška nového snehu predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity (dopravu a pohyb osôb)," uviedlo SHMÚ. Tvorbu snehových jazykov a závejov meteorológovia očakávajú od 20.00 h v Banskobystrickom, Trenčianskom, Prešovskom a Žilinskom kraji.

SHMÚ zároveň varuje pred vetrom na horách, ktorý bude tiež pretrvávať aj v stredu. Výstraha prvého stupňa platí od 20.00 h v Žilinskom kraji a v okresoch Poprad, Brezno a Banská Bystrica. "Na hrebeňoch hôr sa miestami očakáva výskyt vetra, ktorý dosiahne krátkodobo (v nárazoch) rýchlosť 110 až 135 kilometrov za hodinu," spresnili meteorológovia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok