Chcete odklad daňového priznania? Poslať len email nestačí, upozorňuje finančná správa

TA3 TASR
1.2.2022 13:47

Odklad daňového priznania k dani z príjmov za rok 2021 je treba finančnej správe oznámiť štandardným zákonným spôsobom, a to buď elektronicky alebo v papierovej forme. Emailové odklady nebudú v tomto roku akceptované, upozornila v utorok Finančná správa SR s tým, že išlo o opatrenie, ktoré bolo platné iba vlani.

daňové priznanie 1140 px (SITA/Katarína Acél - Gáliková)
SITA/Katarína Acél - Gáliková

Daňovníci, ktorým vznikne povinnosť podať daňové priznanie k dani z príjmov za zdaňovacie obdobie 2021, ho musia podať do 31. marca. Ak termín nestihnú alebo sa z dôvodu pandémie dostali do problémov, môžu finančnej správe pred uplynutím tohto termínu oznámiť predĺženie lehoty na splnenie si tejto povinnosti o tri mesiace alebo o šesť mesiacov v prípade, že majú príjmy zo zahraničia.

"Finančná správa však upozorňuje, že v tomto roku e-mailové odklady daňových priznaní zasielaním oznámenia na podnety@financnasprava.sk neplatia. Išlo o mimoriadne opatrenie platné len na rok 2021," pripomenula hovorkyňa finančnej správy Martina Rybanská.

Fyzická osoba, ktorá je podnikateľom podľa Obchodného zákonníka a je registrovaná pre daň z príjmov, a rovnako aj právnická osoba zapísaná v obchodnom registri má povinnosť podať oznámenie o predĺžení lehoty na podanie daňového priznania na predpísanom tlačive do 31. marca elektronicky. Daňovníci, ktorí nemajú povinnosť elektronickej komunikácie s FS, môžu podať oznámenie o odklade podania daňového priznania v rovnakom termíne aj na predpísanom tlačive v papierovej forme na miestne príslušnom daňovom úrade.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok