V Česku pribudlo vyše 29-tisíc prípadov covidu. Spustili aj registráciu na očkovanie vakcínou Nuvaxovid

TA3 TASR
1.2.2022 09:45

České laboratória odhalili za uplynulých 24 hodín 29.514 novoinfikovaných koronavírusom a 5073 osôb s podozrením na opätovnú nákazu. V utorok o tom informoval spravodajský server iDNES.cz s tým, že obyvatelia ČR sa už môžu registrovať na očkovanie proticovidovou vakcínou Nuvaxovid od spoločnosti Novavax.

Česko hlási už tretí deň po sebe rekord, pribudli desaťtisíce nových prípadov nakazených
TASR/AP

Nemocničnú starostlivosť potrebovalo v pondelok 2430 ľudí, čo je oproti nedeli nárast o približne 200. Vo vážnom stave bolo 196 osôb. Hodnota sedemdňovej incidencie, teda počtu nakazených pripadajúcich na 100-tisíc obyvateľov, je na úrovni 2318, čo je oproti predchádzajúcemu dňu mierny pokles. Ešte pred týždňom však bolo incidenčné číslo 1585.

Za celý január za covidom nakazilo v ČR viac ako pol milióna ľudí, čo je najvyšší počet infikovaných za jeden mesiac od vypuknutia pandémie, všímajú si Novinky.cz.

Počas pondelka zomrelo s covidom podľa predbežných údajov 21 ľudí, čím sa počet obetí nákazy zvýšil na 37.243. Očkovanie vakcínou Nuvaxovid sa v ČR začne pravdepodobne v marci, informuje iDNES.cz. Táto očkovacia látka je založená na báze bielkoviny, rovnako ako vakcíny proti chrípke, ktoré sa používajú už desaťročia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok