NHL: Vancouver v bránke s Halákom zvíťazil v Chicagu, hokejisti Devils natiahli sériu prehier

TA3 TASR
1.2.2022 06:50

Hokejisti Vancouveru v zostave so slovenským brankárom Jaroslavom Halákom zvíťazili v noci na utorok v NHL na ľade Chicaga 3:1. Halák vykryl 20 striel a mal 95,2-percentnú úspešnosť zákrokov. Prekonal ho iba Connor Murphy, ktorý v 54. minúte znížil na 1:2.

NHL: Halák v príprave inkasoval päť gólov, Fehérváry si pripísal asistenciu
TASR/AP (ilu)

Halák odchytal prvý zápas od 30. decembra, 15. januára ho Canucks zaradili na covidovú listinu. "Nie je jednoduché nastúpiť po mesačnej prestávke, no snažil som sa čo najrýchlejšie dostať do správneho rytmu. Musím pochváliť chalanov, ktorí odviedli pred našou bránkou skvelú robotu. Veľa sme toho Chicagu nedovolili, najmä v tretej tretine," povedal Halák pre portál nhl.com.

New Jersey s Tomášom Tatarom prehralo na klzisku Toronta 4:6, hoci po dvoch tretinách ešte viedlo 4:2. Hrdinom Maple Leafs bol Auston Matthews, ktorý sa blysol hetrikom Tatar natiahol šnúru bez bodu na deväť zápasov, na ľade strávil 13:52 min. Florida triumfovala v aréne Columbusu 8:4. Útočník hostí Sam Reinhart zaznamenal piaty hetrik v profilige a pridal aj asistenciu.

Výsledky zápasov NHL

Toronto - New Jersey 6:4

Ottawa  - Edmonton 3:2 pp

Detroit - Anaheim 2:1 pp

Chicago - Vancouver 1:3 /Halák vykryl v drese hostí 20 striel/

Columbus - Florida 4:8

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok