Polícia zatkla jedného z najhľadanejších lídrov jemenskej al-Káidy

TASR
1.12.2012 12:25

Jemenská polícia zadržala lídra vplyvnej regionálnej odnože al-Káidy, ktorý patril k jedným z najhľadanejších zločincov krajiny. Oznámila to dnes agentúra AP s odvolaním sa na jemenské ministerstvo vnútra.

Polícia zatkla jedného z najhľadanejších lídrov jemenskej al-Káidy
SITA

Podľa ministerstva Abú Usámu Abího zadržali pri policajnom meste zásahu v meste Zindžibár, metropole južnej provincie Abján, ktorá bola donedávna jednou z hlavných bášt jemenskej al-Káidy.

Abí sa mal podľa jemenských úradov podieľať na teroristických útokoch proti miestnym bezpečnostným silám i proti zahraničným cieľom v hlavnom meste Saná.

Organizácia al-Káidy na Arabskom polostrove, pôsobiaca v Jemene, patrí medzi najaktívnejšie a najnebezpečnejšie odnože tejto teroristickej siete. Skupina využila v posledných rokoch využila dlhodobú politickú krízu a nepokoje v Jemene na posilnenie svojich pozícií, pričom sa jej podarilo ovládnuť rozsiahle územia prevažne na juhu krajiny.


Získané pozície musela opustiť počas minulého leta, keď voči nej podnikla rozsiahlu ofenzívu jemenská armáda podporovaná Spojenými štátmi.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok