Bývalý nemecký kancelár Schröder a jeho manželka majú koronavírus. Hlásia však ľahký priebeh

TA3 TASR
31.1.2022 23:09

Bývalý nemecký kancelár Gerhard Schröder a jeho manželka So-jon Schröderová-Kimová sa nakazili novým koronavírusom. Informovala o tom v pondelok na sociálnej sieti Instagram samotná Schröderová-Kimová.

Bývalý nemecký kancelár Schröder a jeho manželka majú koronavírus. Hlásia však ľahký priebeh
TASR/DPA

"Bohužiaľ, nakazili sme sa," napísala. "Ani jeden z nás nemá žiadne vážne príznaky. Pravdepodobne preto, že sme obaja dostali posilňujúcu dávku (vakcíny proti covidu)," dodala. Juhokórejčanka So-jon (51) je Schröderovou piatou manželkou, pričom v minulosti preňho pracovala ako tlmočníčka. Dvojica sa zosobášila v roku 2018.

Schröder (77) bol nemeckým kancelárom v rokoch 1998-2005. Z vrcholovej politiky sa stiahol po tom, ako jeho Sociálnodemokratická strana Nemecka (SPD) utrpela v parlamentných voľbách v roku 2005 porážku na úkor koalície zloženej z Kresťanskodemokratickej únie (CDU) a jej sesterskej Kresťanskosociálnej únie (CSU) a v úrade kancelárky ho vystriedala Angela Merkelová. Schröder sa následne stal predsedom dozorných rád v ruskej plynárenskej spoločnosti Nord Stream aj v ruskom ropnom gigante Rosnefť a venuje sa aj iným podnikateľským aktivitám.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok