Počet nakazených pribúda aj v zariadeniach sociálnych služieb. V Prešovskom kraji evidujú vyše 30 prípadov

TA3 TASR
31.1.2022 18:10

Celkovo 32 prípadov ochorenia Covid-19 u klientov eviduje aktuálne Prešovský samosprávny kraj (PSK) v dvoch zariadeniach sociálnych služieb (ZSS). Z toho 31 klientov je nakazených v Domove sociálnych služieb (DSS) v Stropkove a jeden klient v Centre sociálnych služieb (CSS) v Kežmarku. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Prešovského samosprávneho kraja Daša Jeleňová.

domov dôchodcov dôchodcovia seniori 1140px (SITA/Dušan Hein)
SITA/Dušan Hein

"Čo sa týka personálu krajských ZSS, hlásených je 29 prípadov nákazy u zamestnancov v deviatich zariadeniach. Konkrétne z tohto počtu najviac ochorení evidujeme v DSS Stropkov (15). Tri prípady hlási DSS Sabinov, po dva prípady Domov pre seniorov Stará Ľubovňa, DSS Legnava, DSS Brezovička a Senior dom Svida vo Svidníku. Ochorenie Covid-19 sa vyskytlo po jednom prípade v CSS  Dúbrava, DSS Jabloň a CSS Garden Humenné," povedala Jeleňová s tým, že kraj má vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti celkovo 25 ZSS.

Prvou dávkou vakcíny proti ochoreniu Covid-19 je zaočkovaných 92 percent prijímateľov sociálnych služieb, druhou dávkou 91 percent a treťou dávkou 76 percent. Čo sa týka zamestnancov, prvou dávkou je zaočkovaných 76,5 percenta, druhou 75 percent a treťou dávkou 39 percent.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok