Členom tímov F1 nariadili povinné očkovanie

TA3 TASR
31.1.2022 15:54

Členovia tímov F1 musia byť podľa nových pravidiel Medzinárodnej automobilovej federácie (FIA) plne zaočkovaní proti koronavírusu. FIA v pondelok oznámila, že nariadenie bude bez výnimky platiť pre všetkých jazdcov, ďalších členov tímov, média a aj hostí v paddocku.

Situácia z Belgicka sa už nesmie opakovať, formula 1 bude mať nové pravidlá
TASR/AP

Vedenie F1 dúfa, že týmto opatrením seriál predíde scenáru, aký postihol januárový tenisový turnaj Australian Open. Líder svetového rebríčka, Srb Novak Djokovič, mal v Melbourne bojovať o rekordný 21. grandslamový titul. Po súdnych sporoch, ktoré sa týkali jeho nezaočkovania proti ochoreniu Covid-19, ho však z krajiny deportovali.

TASR pripomína, že Formula 1 bola prvým globálnym odvetvím športu, ktoré sa po prepuknutí pandémie obnovilo. Napriek neskorému začiatku ročníka sa vedeniu súťaže podarilo v roku 2020 zorganizovať až 17 pretekov, čo bolo len o štyri veľké ceny menej než v sezóne 2019. Vlani mal kalendár dokonca 22 podujatí. Bolo to najvyššie číslo v histórii a nadchádzajúci ročník s 23 VC, ktorý sa začne 20. marca v Bahrajne, má tento rekord ešte prekonať.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok