Domovy sociálnych služieb v Košickom kraji hlásia covid, pozitívni sú klienti aj zamestnanci

TA3 TASR
31.1.2022 14:55

Košický samosprávny kraj v súčasnosti eviduje ochorenie Covid-19 u klientov v troch zariadeniach sociálnych služieb. Najviac, a to 22, ich k pondelku evidujú v Domove sociálnych služieb v Prakovciach v okrese Gelnica. Informuje o tom Košický kraj na svojej webovej stránke.

očkovanie dôchodci seniori koronavírus 1140px (TASR/Martin Baumann)
TASR/Martin Baumann

Košický samosprávny kraj je zriaďovateľom 13 zariadení sociálnych služieb v Košiciach, Rožňave, Prakovciach, Trebišove, Strážskom či Rakovci nad Ondavou. Stali sa domovom pre viac ako 1720 ľudí. Okrem klientov v Prakovciach evidujú dvoch pozitívnych klientov v zariadení Jasanima v Rožňave a dvoch v košickom Domku.

Čo sa týka personálu, z viac ako 1120 má ochorenie Covid-19 spolu 21 zamestnancov. Novým koronavírusom sú infikovaní zamestnanci v ôsmich zariadeniach - Arcus v Košiciach, Idea v Prakovciach, Domko v Košiciach, Jasanima v Rožňave, Lumen v Trebišove, Ondava v Rakovci nad Ondavou, Subsidium v Rožňave a Via Lux v Košiciach-Barci. Podľa kraja majú obyvatelia zariadení naďalej záujem o očkovanie proti ochoreniu Covid-19. "Druhú dávku vakcíny absolvovalo 1519 klientov, tretiu 1260," uvádza.

Košický kraj naďalej pokračuje s očkovaním záujemcov aj vo vakcinačných centrách, obchodných centrách či očkovacích autobusoch. Bližšie informácie vrátane harmonogramu sú zverejnené na webovej stránke kraja. Doposiaľ podal kraj približne 376-tisíc vakcín proti ochoreniu Covid-19, z toho viac ako 90-tisíc v teréne.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok