Zostávajú posledné hodiny. Finančná správa vyzýva na podanie priznania k dani z motorových vozidiel

TA3 TASR
31.1.2022 09:46

Majitelia či držitelia áut, ktoré v minulom roku používali na podnikanie, majú už iba posledné hodiny na podanie daňového priznania k dani z motorových vozidiel a zaplatenie dane. Termín uplynie v pondelok o polnoci. Za nesplnenie tejto povinnosti sa môžu daňovníci vystaviť pokute vo výške od 30 do 16-tisíc eur, upozornila v pondelok Finančná správa SR.

Parkovanie na chodníkoch malo skončiť v marci. Bratislava však žiada odklad
TASR

"Daňovník, ktorý v zdaňovacom období roku 2021 používal na podnikanie motorové alebo prípojné vozidlo kategórie L, M, N a O, je povinný podať daňové priznanie k dani z motorových vozidiel v lehote do 31. januára 2022," pripomenula hovorkyňa Finančnej správy Martina Rybanská. Daňovník predkladá daňové priznanie na tlačive, ktoré nájde na portáli finančnej správy. FS rozposlala daňovníkom viac ako 186-tisíc predvyplnených daňových priznaní k tejto dani.

Automaticky vygenerované dáta z informačného systému dostali daňovníci priamo do osobnej elektronickej schránky na portáli Finančnej správy. Na tomto daňovom priznaní je vypočítaná aj aktuálna sadzba dane. Dokument obsahuje všetky identifikačné údaje daňovníka, zdaňovacie obdobie, druh daňového priznania aj samotný výpočet dane.

Aj takto vyplnené daňové priznanie však musí daňovník najskôr skontrolovať a doplniť si aktuálne údaje pre nové zdaňovacie obdobie 2021, ktoré neboli uvedené v predchádzajúcom daňovom priznaní. Pomôckou na kontrolu a doplnenie údajov je návod uverejnený v obsahu správy, ktorý bol daňovníkovi zaslaný spolu s vygenerovaným daňovým priznaním.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok