NHL: Colorado natiahlo šnúru víťazstiev, New York Islanders prehrali s Minnesotou

TA3 TASR
31.1.2022 07:30

Hokejisti Colorada natiahli víťaznú šnúru v NHL na desať zápasov. Nad Buffalom triumfovali v noci na pondelok 4:1 a celkovo sa radovali v pätnástich z predchádzajúcich šestnástich vystúpení. Na vlastnom ľade si pripísali už osemnáste víťazstvo v sérii, čo je piata najdlhšia domáca šnúra v histórii profiligy. Klub z Denveru zároveň 15 triumfami utvoril ligový rekord v počte výhier v januári a vyrovnal maximum Bostonu (marec 2014) a Pittsburghu (marec 2013) v počte víťazstiev v akomkoľvek mesiaci. Švajčiarsky útočník Kevin Fiala prispel asistenciou k triumfu Minnesoty 4:3 na ľade NY Islanders a predĺžil svoju bodovú šnúru už na 11 zápasov, čo je najdlhšia aktívna séria v súťaži.

NHL: Colorado natiahlo šnúru víťazstiev, New York Islanders prehrali s Minnesotou
TASR/AP

Colorado ako odolný tím

Na víťazstve Colorada sa Mikko Rantanen podieľal gólom a asistenciou, za Avalanche skórovali aj Nazem Kadri a Gabriel Landeskog. "Samozrejme, baví nás víťaziť. Je to niečo výnimočné a sme tým poctení, obzvlášť, keď sa pozriete na klubovú históriu a aké silné tímy v nej Colorado malo. Zároveň však všetci cítime, že môžeme byť ešte lepší. Sebavedomie je kľúčový faktor a dúfam, že si ho udržíme," povedal pre web nhl.com Kadri. Jeho spoluhráč Cale Makar zaznamenal jubilejnú 100. asistenciu už v 140. zápase profiligovej kariéry, iba traja obrancovia v celej histórii NHL dosiahli túto métu rýchlejšie - Sergej Zubov (127), Mark Howe a Stefan Persson (obaja 135). "Lavínu" podržal aj brankár Darcy Kuemper, ktorého z 30 striel prekonal len Dylan Cozens. 

Colorado odohralo v januári 16 zápasov a nevyhralo iba raz - 12. januára podľahlo Nashvillu 4:5 po predĺžení. "Uvedomil som si, aký sme odolný tím, s konzistentnými výkonmi. V niektorých zápasoch sme nepodali perfektný výkon, no dokázali sme v nich zvíťaziť, hoci sme ich museli hrať vždy s inými hráčmi. Bol to pre chalanov úžasný mesiac," pochvaľoval si tréner Avalanche Jared Bednar. Duel nedohral útočník Sabres Casey Mittelstadt, ktorý pre nešpecifikované zranenie odstúpil z hry už v prvej tretine.

Hráči New Yorku Islanders v zostave so Zdenom Chárom prehrali s Minnesotou 3:4, slovenský obranca mal za vyše 18 minút na ľade jeden mínusový bod, vyslal dve strely na bránku, rozdal dva bodyčeky a zblokoval dve strely súpera. Ruský krídelník Kirill Kaprizov sa pod triumf podpísal víťazným gólom a asistenciou, bilanciu 1+1 mali v drese Wild aj nováčik Matt Boldy a Joel Eriksson Ek. Skvelú formu potvrdil Kevin Fiala. Bodoval v 11. zápase za sebou a už len jeden duel mu chýba, aby vyrovnal klubový rekord Mikaela Granlunda, ten v minulosti ťahal 12-zápasovú bodovú šnúru. 

Fiala počas svojej série - najdlhšej aktívnej v NHL - nazbieral osem gólov a šesť asistencií. Naopak, bodová séria jeho spoluhráča Mats Zuccarella sa skončila na čísle desať. "Divosi" zvíťazili v piatom stretnutí za sebou. Islanders prestrieľali súpera 43:21, no vyšli bodovo naprázdno v treťom z uplynulých štyroch stretnutí. "Bol to zrejme náš najlepší zápas v sezóne. Ak si odmyslíme prvých päť minút, podali sme celkom solídny výkon," konštatoval tréner "ostrovanov" Barry Trotz.

Hokejisti New Yorku Rangers zvíťazili nad Seattlom 3:2. V Madison Square Garden strelil víťazný gól K'Andre Miller 34 sekúnd pred koncom tretej tretiny. Los Angeles uspelo na ľade Pittsburghu, hoci domáci v tretej tretine dokázali zmazať dvojgólové manko a vyrovnať na 3:3. O cennej výhre Kings rozhodol v 54. minúte Trevor Moore. 

Sekera sledoval zápas iba z tribúny 

Dallas rozdrvil Boston 6:1 a pripísal si piate víťazstvo z uplynulých šiestich stretnutí. Slovenský obranca Andrej Sekera sa nezmestil do zostavy Stars a zápas sledoval iba z tribúny. Na vysokej výhre sa Tyler Seguin podieľal dvoma gólmi a asistenciou, kapitán Jamie Benn mal gól a asistenciu, brankár "hviezd" Jake Oettinger predviedol 25 úspešných zákrokov.

NHL - výsledky:

New York Rangers - Seattle 3:2  

Pittsburgh - Los Angeles 3:4 


Carolina - San Jose 2:1 


Dallas - Boston 6:1 

Montreal - Columbus 3:6 

New York Islanders - Minnesota 3:4 

Colorado - Buffalo 4:1


zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok