Bentley spustí výrobu prvého elektromobilu už o pár rokov

TA3/SZ
31.1.2022 11:00

Medzi automobilkami, ktoré oznámili prechod na čisto elektrický pohon je aj Bentley, ktoré začne vyrábať svoj elektromobil už onedlho

Bentley spustí výrobu prvého elektromobilu už o pár rokov
Bentley

Bentley už v minulosti ukázalo svetu hneď niekoľko konceptov elektrických modelov, z ktorých bude značka pravdepodobne vychádzať pri návrhu sériovej podoby prvého elektromobilu. Podoba, technika, a ani názov novinky zatiaľ nie sú známe, no automobilka oznámila, kedy plánuje spustiť výrobu prvého elektromobilu.

Bentley Bentley

Sériová výroba novinky bude spustená v priebehu roku 2025. Prvý elektrický model bude vyrábaný v závode v Crewe, do ktorého plánuje automobilka v najbližších rokoch investovať približne tri miliardy eur.

Investícia má zabezpečiť okrem iného aj nulový enviromentálny dopad, nie len z hľadiska emisií závodu, ktoré sú podľa slov automobilky už teraz na nule, ale aj z hľadiska odpadu, vody a iných prvkov zaťažujúcich prírodu a životné prostredie.

Bentley Bentley

Bentley taktiež zverejnilo počítačovú vizualizáciu modernej výrobnej linky, na ktorej si môžme všimnúť karosérie mierne pripomínajúce jeden z elektrických konceptov. Či sa nám tým snaží značka niečo napovedať, alebo ide len čisto o vizualizáciu budúcej výrobnej linky je otázne. Na bližšie informácie a vzhľad novinky si budeme musieť ešte nejaký ten čas počkať.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok