Vlaky medzi Kútmi a Lanžhotom opäť premávajú. Doprava je obnovená len čiastočne

TA3
30.1.2022 18:24

Vlakovú dopravu medzi Kútmi a českým Lanžhotom čiastočne obnovili po prvej traťovej koľaji. Informuje o tom na sociálnej sieti Železničná spoločnosť Slovensko. Vlaky tu nejazdili niekoľko hodín pre spadnutý strom na trati a poruchu trolejového vedenia.

vlak ZSSK železničná stanica Bratislava 1140 px (SITA/Marko Erd)
SITA/Marko Erd

Cestujúci musia počítať s tým, že pre nepriaznivé počasie či pre sled vlakov mešká na Slovensku viacero spojov. Slovenská správa ciest na svojom webe zjazdnost.sk upozorňuje, že pre mimoriadne silný nárazový vietor a miestami sneženie sa komplikuje aj cestná doprava. Pre všetku dopravu je naďalej uzatvorený horský priechod Donovaly.

"Na cestách I/77 Toporec - Stará Ľubovňa a II/543 Hniezdne - Červený Kláštor je čerstvý sneh až do 15 centimetrov. Dohľadnosť do 100 metrov z dôvodu silného sneženia je hlásená z diaľnice D1 Liptovský Mikuláš - Štrba a z okresu Dolný Kubín," varujú cestári.

V okresoch Dolný Kubín, Námestovo, Tvrdošín, Levoča, Kežmarok a Poprad v dôsledku sneženia a silného nárazového vetra dochádza k tvorbe snehových jazykov a závejov. Taktiež pre sneženie a silný nárazový vietor je na mnohých miestach zlá, až nulová viditeľnosť.

"Vplyvom silného vetra sa tvoria snehové jazyky na úsekoch ciest I/18 Východná - Važec, I/66 Sedlo Besník, I/78 Príslop - Hruštín a v okrese Námestovo," uviedla SSC. Vodiči by si mali dávať pozor aj na horskom priechode Čertovica, kde hlásia zasneženú a šmykľavú vozovku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok