Situácia na cestách je nepriaznivá. V niektorých lokalitách sa vytvárajú snehové záveje

TA3 TASR
30.1.2022 17:12

Mimoriadne silný vietor komplikuje dopravu na viacerých cestách na Slovensku. V niektorých lokalitách aj sneží a vytvárajú sa tak snehové záveje a jazyky. Slovenská správa ciest na svojom webe zjazdnost.sk informuje o uzatvorení cesty I/66 v úseku Tatranská Kotlina - Podspády pre silné sneženie, silný nárazový vietor a z toho plynúcu nulovú viditeľnosť.

Snehová kalamita v Bratislave
TA3 / David Duducz

Horský priechod Donovaly je uzavretý pre nákladnú dopravu nad 10 metrov dĺžky. Polícia tu upozorňuje na silný vietor, snehom zaviate cesty a zlú viditeľnosť. "Upozorňujeme vodičov, aby dodržiavali bezpečnú vzdialenosť, neponáhľali sa a vzhľadom na sneh na ceste odporúčame aj použitie snehových reťazí, pretože smerom nahor sa šmýka," vyzvala polícia. Vodiči informujú aj o tvorbe kolón smerom na Ružomberok, úsek je totiž ťažko prejazdný.

Cestári upozorňujú na silný až nárazový vietor na väčšine územia Slovenska. V okresoch Levoča, Kežmarok a Poprad pre sneženie a silný nárazový vietor dochádza k tvorbe snehových jazykov a závejov. "Na mnohých miestach je zlá až nulová viditeľnosť," varuje SSC. 

Vplyvom silného vetra sa tvoria snehové jazyky na úsekoch ciest I/18 Východná - Važec, I/66 Sedlo Besník, I/78 Príslop - Hruštín a v okrese Námestovo. Cestu III/3061 medzi Štrbou a Šuňavou pre tvorbu snehových závejov uzatvorili.

Zelená vlna RTVS hlási neprejazdný úsek pre spadnutý strom na trase Hradište pod Vrátnom - Brezová pod Bradlom. Cesta I. triedy pri Ždiari je zasnežená a polícia ju uzatvorila. Pre rovnaký dôvod je uzatvorený aj úsek Spišské Hanušovce - Veľká Franková či Lučivná - Štrba. Na severe diaľnice D1 v úseku Mengusovce - Štrba - Liptovský Hrádok hlásia vodiči sneženie a šmykľavú vozovku. Na ceste z Hruštína do Oravského Podzámku sa tvoria snehové jazyky a záveje. Kompa Záhorská Ves - Angern momentálne pre silný vietor nepremáva.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok