V Kanade protestujú proti povinnému očkovaniu. Účastníci protestu mali tancovať na hrobe vojaka

TA3 ČTK
30.1.2022 14:28

Do Ottawy v sobotu dorazil konvoj nákladných áut, ktorých vodiči protestujú proti politike vlády premiéra Justina Trudeaua v boji proti koronavírusu. Vodiči strávili na ceste týždeň, informovala britská BBC na svojich internetových stránkach.

V Kanade protestujú proti povinnému očkovaniu. Účastníci protestu mali tancovať na hrobe vojaka
ČTK

Nepáči sa im hlavne to, že vláda nedávno zaviedla povinné očkovanie pre šoférov kamiónov jazdiacich cez hranicu medzi Kanadou a Spojenými štátmi. Rovnakú povinnosť zaviedli aj USA. Agentúra AP píše, že na proteste v kanadskom hlavnom meste sa zišli tisíce ľudí. Niektorí z nich parkovali pri Národnom vojnovom pamätníku, iní tancovali na Hrobe neznámeho vojaka. Šéf armády Wayne Eyre uviedol, že ho "znechutilo" ich správanie, ktorým dôležité kanadské pamätníky "znesvätili".

Kvôli takzvanému Konvoju slobody sa polícia v Ottawe pripravila na možné násilie a vyzvala obyvateľov kanadského hlavného mesta, aby sa vyhýbali centru. Premiér Trudeau povedal, že "malá, ale veľmi hlasná skupina Kanaďanov, ktorá spôsobuje problémy", nereprezentuje Kanaďanov.

Kanadský zväz kamiónovej dopravy uviedol, že mnoho z protestujúcich s touto brandžou nemá nič spoločné a pripomenul, že väčšina vodičov je očkovaná. Organizátori zhromaždenia v Ottawe, ktoré potrvá celý víkend, vyzývajú na zrušenie všetkých protiepidemických opatrení a niektorí volajú po zvrhnutí Trudeaua. Podľa údajov kanadskej vlády je proti covidu-19 plne naočkovaných skoro 78 percent obyvateľov krajiny.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok