Historický parník Queen Mary sa pripravuje na opravy

TA3 TASR
30.1.2022 10:54

Historický zaoceánsky parník Queen Mary, ktorý je už desaťročia turistickou atrakciou a hotelom v južnej Kalifornii, sa podľa predstaviteľov mesta Long Beach, ktoré loď vlastní, pripravuje na "zásadné opravy". Informovala o tom v sobotu tlačová agentúra AP.

Egejské more slnko 1140 px (TASR)
TASR

Loď zostane zatvorená, s výnimkou bližšie nespresnených filmárskych prác, až pokiaľ sa nedokončia opravy v hodnote päť miliónov dolárov, uvádza sa vo vyhlásení mesta.

"Jednou z najdôležitejších opráv označených v technických správach bude odstránenie schátraných záchranných člnov, ktoré vyvíjajú tlak na bočný plášť lode, čo spôsobilo vážne trhliny v nosnom systéme," tvrdí vedenie mesta Long Beach.

Dva z pôvodných záchranných člnov zostanú zachované a 13 kusov bude uskladnených. Mesto bude zisťovať, či o ne prejavia záujem múzeá alebo iné organizácie. Súčasťou opráv bude aj inštalácia nových trvalých drenážnych čerpadiel a zlepšenie systému varovania pred vniknutím vody do útrob plavidla.

Mesto Long Beach získalo loď späť do svojej správy vlani. Opravy sú podľa vedenia mesta dôsledkom desiatok rokov odkladanej údržby predchádzajúcimi prevádzkovateľmi parníka. Mesto už uskutočnilo elektroinštalačné práce, ktorých cieľom bolo obnoviť osvetlenie na jednom z lodných komínov.

Queen Mary bola spustená na vodu v roku 1934. Do prístavu Long Beach dorazila na konci svojej poslednej plavby v roku 1967, odvtedy je z nej hotel.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok