POČASIE: Bude mimoriadne veterno. Denná teplota do 8 stupňov

TA3 SHMÚ
30.1.2022 07:32

Premenlivá veľká oblačnosť a na mnohých miestach sneženie, snehové prehánky, spočiatku aj dážď. Miestami tvorba snehových jazykov a závejov. Denná teplota 0 až 8 st. MIMORIADNE VETERNO, na horách až ORKÁN!

počasie screen
TA3

Situácia

Vo silnom severozápadnom prúdení postupuje rýchlo cez našu oblasť ďalej na juhovýchod studený front spojený s hlbokou tlakovou nížou Corrie, ktorej stred sa presunie z južnej Škandinávie nad Pobaltie a Bielorusko.

Predpoveď počasia

Premenlivá, prechodne veľká oblačnosť a na mnohých miestach snehové prehánky, na severných návetriach aj trvalé sneženie. V nižších polohách do 300 m, spočiatku aj v stredných, dážď. Na juhozápade zrážky ojedinele. Miestami, najmä v severnej polovici, tvorba snehových jazykov a závejov. MIMORIADNE VETERNO! Najvyššia denná teplota 3 až 8, na severe miestami okolo 1 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo -6 st. Západný až severozápadný vietor 5 až 12, na juhozápade a v Popradskej kotline 13 až 18 m/s (20 až 45, 45 až 65 km/h) a tam v nárazoch až okolo 25 m/s (90 km/h). Na horách víchrica, nad pásmom lesa prechodne až orkán!

Predpokladané množstvo zrážok: do 10, na severe ojedinele do 15 mm / do 13, na severe až 20 cm snehu

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok