SaS sa opäť sťažuje na Matoviča. Blokuje im vraj opatrenia, ktoré majú zjednodušiť podnikanie

TA3
29.1.2022 18:45

SaS sa opäť sťažuje na Igora Matoviča. Vraj im blokuje takzvané druhé kilečko, čiže 190 opatrení, ktoré majú zjednodušiť podnikanie na Slovensku. Liberáli si myslia, že ide o pomstu pre ich postoj k daňovej revolúcii, ktorú chce presadiť minister financií. Matovič to odmieta.

Koaliční partneri sa vraj dohodli, že o takzvanom druhom kilečku bude vláda rokovať na prvom novoročnom zasadnutí. Je ale koniec januára a materiál sa na stôl ministrom nedostal.

Minister financií Igor Matovič svojmu partnerovi vyčíta, že pri prvom, už schválenom kilečku, urobil chybu, ktorá pripravila štátny rozpočet o milióny eur. Vyše roka nebolo možné vyberať pokuty od vodičov, ktorí jazdili bez diaľničnej známky. "Prešlo to v takom stave, že nakoniec kvôli kilečku bola škoda pre verejný rozpočet 15-miliónov eur. Takéto kilečká nepotrebujeme," uviedol Matovič.

Podľa štátneho tajomníka ministerstva hospodárstva Jána Oravca je však za týmto blokovaním niečo iné. SaS už Matovičovi odkázala, že v prípade jeho daňovej revolúcie nebude súhlasiť so zrušením stropov na odvody, milionárskou daňou, so zvýšením dane z dividend a so zdaňovaním živnostníkov. Podľa Matoviča je ale "kilečko" v rozpore s koaličnou zmluvou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok