Zdražovanie stavebných materiálov komplikuje projekty. Vláda zatiaľ nemá riešenie

TA3
29.1.2022 16:22

Zdražovanie stavebných materiálov komplikuje projekty samospráv. Vo Fričovciach na východe Slovenska to ohrozilo výstavbu škôlky. Suma, ktorú mala vyčleniť obec, sa v priebehu jedného roka takmer strojnásobila. Stavebník od zmluvy odstúpil. Vláda riešenie situácie zatiaľ nemá.

Škôlkari mali nastúpiť už v septembri, firma však uprostred prác odišla, vyše 20 detí tak naďalej zostáva v starej budove, ktorej časť museli pre výstavbu zbúrať. "Výstavba materskej školy sa nám nepodarila, veľmi sme sa tešili," uviedla riaditeľka materskej školy vo Fričovciach Zuzana Šechná.

Ku koncu roka spoločnosť odstúpila od výstavby, podľa starostu obce Jána Mikulu bol jedným z dôvodov aj nárast cien materiálov. Pocítila to aj obec. Z pôvodne plánovaných 63-tisíc bude musieť vyčleniť až 200-tisíc eur. Stavba sa navyše po novom verejnom obstarávaní predĺži približne o rok. Ceny materiálov však pravdepodobne budú rásť aj ďalej.

Obec nedávno navštívil aj premiér Eduard Heger, podľa neho je zastavovanie podobných projektov neprípustné. Vláda však zatiaľ konkrétne riešenia nepredstavila, sú predmetom ďalších rokovaní.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok