Spojené štáty zasiahla silná búrka. Spôsobila rozsiahle výpadky energie, hlásia aj obeť

TA3 TASR
29.1.2022 15:15

Na východné pobrežie Spojených štátov dorazila silná búrka. Úrady hovoria o jednej z najsilnejších za posledné roky. Vietor má silu hurikánu. Zo štátu New York už hlásia jednu obeť.

Sobotňajšia víchrica, označovaná za jednu z najsilnejších za posledné roky, narušila dopravu a spôsobila výpadky elektrickej energie v oblasti, kde žije približne 70 miliónov ľudí. Snehová víchrica počas soboty výrazne zosilnela. Úrady na ostrove Long Island v štáte New York hlásili úmrtie jednej ženy, ktorú našli v jej osobnom automobile. Okno na vozidle bolo podľa úradov otvorené a žena vola vystavená nepriaznivému počasiu, píše na svojej webovej stránke sieť regionálnych televízií News 12 Networks.

V newyorskom obvode Manhattan podľa AFP napadlo 25 centimetrov snehu a železničné spojenia boli čiastočne pozastavené. Úrady vydali viacero varovaní pred snehovými víchricami pre viac ako 10 miliónov ľudí žijúcich v pobrežných oblastiach na severovýchode USA. V týchto regiónoch očakávajú viac ako 30 centimetrov snehu a v častiach štátu Massachusetts by mohlo napadnúť viac ako 90 centimetrov.

Obyvateľom na východnom pobreží USA úrady odporučili, aby zostali doma a vyhýbali sa cestovaniu, ak to nie je nevyhnutné. Štáty New York a New Jersey vyhlásili mimoriadny stav, píše AFP.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok