V Rusku sa nakazilo viac ako 100-tisíc ľudí. Ide o najvyššie číslo od začiatku pandémie

TA3 TASR
29.1.2022 13:46

Rusko hlásilo v sobotu po prvý raz od začiatku pandémie koronavírusu viac ako 100-tisíc prípadov nákazy za deň. Podľa oficiálnych údajov testy potvrdili za posledných 24 hodín infekciu 113 122 ľuďom, čo je takmer dvojnásobne vyšší počet ako pred týždňom. V rovnakom čase zomrelo v krajine na covid ďalších 668 pacientov.

V Poľsku pribúda nakazených delta variantom. Dúfajú v optimistický scenár
TASR/AP

Počet infikovaných v Rusku výrazne narastá v súvislosti so šírením nákazlivejšieho koronavírusového variantu omikron, ktorý už tvorí viac než polovicu prípadov. Plne zaočkovaných je podľa údajov krízového centra necelých 55 percent obyvateľov krajiny. Informovali o tom agentúry AFP a DPA.

Ruská vláda eviduje od začiatku pandémie 330 111 úmrtí na ochorenie Covid-19, čo je najviac spomedzi krajín v Európe. Štatistický úrad Rosstat však na základe širšej definície uvádza takmer dvojnásobne vyšší počet úmrtí súvisiacich s covidom.

Rosstat v piatok uviedol, že počet obyvateľov Ruskej federácie sa v roku 2021 znížil o takmer 700 tisíc. Ide o najväčší úbytok za takmer 20 rokov. Ruská vláda označila za hlavnú príčinu súčasnú pandémiu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok