Medvedev dostal za hádku s rozhodcom pokutu. Zaplatiť musí 12-tisíc amerických dolárov

TA3 TASR
29.1.2022 08:37

Ruský tenista Daniil Medvedev dostal pokutu 12-tisíc amerických dolárov za extempore so španielskym empajrovým rozhodcom Jaumem Campistolom v semifinále Australian Open proti Grékovi Stefanosovi Tsitsipasovi. Medvedev po prehratom druhom sete vypenil a sťažoval sa, že jeho súper dostáva od svojho otca Apostolosa Tsitsipasa nepovolený koučing.

Medvedev dostal za hádku s rozhodcom pokutu. Zaplatiť musí 12-tisíc amerických dolárov
TASR/AP

"Ste šialený? Ste šialený? Jeho otec mu môže radiť pred každým fiftínom? Odpovedzte na moju otázku. Môžete na ňu odpovedať? Bože, ako môžete byť takýto zlý v semifinále grandslamu. Pozrite sa mi do očí, keď s vami hovorím," vykrikoval Medvedev smerom ku Campistolovi. Na pozápasovej tlačovej konferencii sa za svoj výbuch ospravedlnil.      

Austrálsky tenisový zväz udelili svetovej dvojke pokutu 8000 USD za obscénnosť a 4000 za nešportové správanie, informovala agentúra AFP. Medvedev napokon zvíťazil v štyroch setoch a rovnako ako vlani postúpil do finále, v ktorom ho v nedeľu čaká Španiel Rafael Nadal. Rus bude bojovať o druhý grandslamový titul, vlani triumfoval na US Open. Nadal môže získať rekordnú 21. singlovú trofej z podujatí veľkej štvorky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok