POČASIE: Na väčšine územia očakávajte sneženie. Denná teplota do 6 stupňov

TA3 SMHÚ
29.1.2022 06:40

Premenlivá, prevažne veľká oblačnosť. Na väčšine územia postupne sneženie, v polohách do 300 m miestami dážď. Ojedinele snehové záveje. Denná teplota -2 až 6 st. Severozápadný vietor do 30 km/h sa bude meniť na juhozápadný. Nad pásmom lesa búrlivý vietor až víchrica.

počasie screen
TA3

Situácia

Výbežok tlakovej výše od západu slabne. Súčasne od severozápadu postupuje v brázde nízkeho tlaku vzduchu do našej oblasti teplý front frontálneho systému.

Predpoveď počasia

Oblačno až zamračené, spočiatku prechodne aj menej oblačnosti. Od západu postupne na väčšine územia sneženie, v polohách do 300 m miestami dážď alebo dážď so snehom. Na východe menej zrážok. Ojedinele tvorba snehových jazykov a závejov. Ráno ojedinele poľadovica. Najvyššia denná teplota -2 až +3, v južnej polovici západného a na juhu stredného Slovenska miestami 3 až 6 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo -4 st. Slabý premenlivý, postupne prevažne juhozápadný vietor 3 až 9 m/s (10 až 30 km/h), v nárazoch do 14 m/s (50 km/h). Nad pásmom lesa búrlivý vietor až víchrica.

Predpokladané množstvo zrážok: do 4, na západe do 8 mm / do 10 cm snehu

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok