Nitra ukončila jesennú časť Corgoň ligy výhrou nad Žilinou

TASR, TA3
30.11.2012 20:24

V predohrávke 19. kola Corgoň ligy na seba narazili Nitra so Žilinou. Program 19. kola pokračuje v sobotu štyrmi stretnutiami, a jesennú časť uzavrie nedeľný súboj Trenčína so Senicou.

FC Nitra - MŠK Žilina 2:0 (0:0)
Góly: 76. Mikuš (z 11 m), 81. Cleber. Rozhodoval: Samotný, ŽK: Kolmokov, Cleber - Pečovský, Barčík, Nunes, 459 divákov.
zostavy a striedania:
Nitra: Chudý - Kotora, Struhár, Kolmokov, Mičic - Šmehyl, Kaspřák, Gajdoš (72. Šimonek), Šimončič, Cleber (88. Kroupa) - Mikuš (90.+ Oravec)
Žilina: Dúbravka - Angelovič, Pečovský, Akakpo, Nunes - Škriniar - Paur (88. Káčer), Barčík, Gergel, Pich - Mihálik (82. Čmelík)

V poslednom jesennom kole privítali pod Zoborom Žilinu. Už v 2. minúte skúšal šťastie Kleber, no zakončoval slabo. Potom to vyskúšal aj Gajdoš, jeho blokovaná strela však Dúbravku neprekvapila. Hostia odpovedali Mihálikovým pokusom z otočky, domáci gólman bol ale pripravený. V 28. a 30. minúte mali Žilinčania dve gólové príležitosti. Najprv Gergel prudko vypálil a brankár Chudý len s námahou vytesnil na roh a potom po opakovanom rohu Barčíka zakončoval Mihálik do brvna.

Po zmene strán predviedli peknú akciu Mikluš so Šmehylom, no bez úspechu. V 55. minúte hlavičkoval po Gajdošovom rohu Struhár a Dúbravka musel zasahovať. Žilina kontrovala Pichovou hlavičkou tesne vedľa. V 74. minúte koncovku striedajúceho Šimoneka blokovali na roh. O dve minúty sa už Nitrania radovali, keď v šestnástke fauloval Nunes Šimončiča a nariadený pokutový kop premenil Mikuš. V 81. pridali domáci druhý gól, keď sa po peknej individuálnej akcii presadil Cleber. Hostia sa v závere už na nič nezmohli a Nitra sa radovala z víťazstva.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok