Slovan vyhral na ľade Sibiru, v presilovke rozhodol Miklík

TASR
30.11.2012 15:41

Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v piatkovom zápase Kontinentálnej hokejovej ligy na ľade Sibiru Novosibirsk tesne 2:1. Zverenci trénera Rostislava Čadu sa najbližšie predstavia v nedeľu 2. decembra o 11.00 h na ľade Metallurgu Novokuzneck.

Slovan vyhral na ľade Sibiru, v presilovke rozhodol Miklík
SITA

Sibir Novosibirsk - Slovan Bratislava 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Góly: 29. Kudroč (Kopejkin) - 11. Lipiansky (Miklík), 36. Miklík (Vondrka). Rozhodcovia: Gašilov, Ravodin - Šichanov, Micheľ (všetci Rus.), vylúčení: 5:7 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 4600 divákov.
Sibir Novosibirsk: Gajdučenko - Zajcev, Kutuzov, Kulda, Kudroč, Karavajev, Alexejev, Ignatovič - Lehterä, Glazačev, Enlund - Krivonožkin, Nikulin, Kopejkin - Malyšev, Sannikov, Drugov - Šumakov, Gračjov, Nikitenko - Vorošilo
Slovan Bratislava: Janus – Višňovský, Sigalet, Štajnoch, Sekera, Tabaček, Sersen - Bartovič, Bližňák, Hudáček – Miklík, Lipiansky, Vondrka - Kukumberg, Kytnár, Dravecký – Daňo, Ölvecký, Mikúš - Kudrna, Šťastný

Slovan si zahral v úvode duelu presilovku, ale príliš mu nevyšla a Gajdučenka v bránke domácich poriadne neohrozil. Po šiestich minútach mali výhodu aj hráči Sibiru, ktorí si vypracovali zopár dobrých možností, no Janusa neprekonali. Skóre sa prvýkrát menilo v 11. minúte, keď sa presadili hostia. Miklík potiahol puk do útočného pásma, šikovnou prihrávkou našiel medzi kruhmi Lipianskeho a ten poslal Slovan do vedenia.

Domáci zareagovali okamžite a súpera zatlačili do obrannej tretiny. Vzápätí fauloval Vondrka a Sibir mal ideálnu príležitosť na vyrovnanie. Do strely sa oprel Kudroč, po ňom aj Lehterä, ale Janus si dal opäť pozor. Slovan sa ubránil a v závere úvodnej tretiny mohol zvýšiť počas vlastnej početnej výhody.

Úvod druhého dejstva zachytili lepšie hostia, ktorí niekoľkokrát nebezpečne ohrozili Gajdučenka. Dobrú šancu mal Vondrka a po ňom pálil dvakrát od modrej Višňovský, no brankár Sibiru si s ich pokusmi poradil. Na druhej strane pohrozila prvá formácia, ale Enlundova strela Janusovi problémy nenarobila. 

Narastajúci tlak Slovana zastavil faul Miklíka. Domáci sa však nedokázali usadiť v útočnom pásme a ich súper sa bez problémov ubránil. Vzápätí však išiel na trestnú aj mladík Daňo, ktorý v piatok oslávil 18. narodeniny, a domáci svoju piatu presilovku v zápase už využili. O gól sa postaral slovenský legionár Kudroč - 1:1. Domácich gól nakopol a v ďalších minútach mali na ľade prevahu.

V závere tretiny premenil dohrávanú, asi 40-sekundovú presilovku aj Slovan, keď mu vyšla rýchla akcia. Vondrka potiahol puk popri ľavom mantineli, krížnou prihrávkou našiel pred bránkou Miklíka a ten poslal hostí opäť do vedenia.

Sibir na začiatku tretej časti nevyužil ďalšiu početnú výhodu a v ďalších minútach sa bojovalo najmä v strednom pásme. Slovan si strážil tesný náskok a pred Gajdučenka sa dostával len po brejkoch. Domáci hokejisti mali v záverečnej desaťminútovke viacero nádejných šancí, ale doplatili na zlú koncovku. Keď už to vyzeralo na gól, zasiahol výborný Janus. Sibir si nakoniec pokazil vyhliadky na body sám, keď záver dohrával v oslabení

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok