Na Orave zatvárajú školy. Dôvodom je covid

TA3 TASR
27.1.2022 17:44

Zhoršujúca sa epidemiologická situácia zatvára na Orave triedy aj celé školy. V Námestove už jednu základnú školu zavreli, to isté sa od piatka týka Dolného Kubína. Potvrdili to zástupcovia oravských samospráv.

Zoznam zatvorených škôl narastá. Pre zlú situáciu sa pridali ďalšie okresy
TASR/Roman Hanc

"ZŠ Petra Škrabáka má z 20 tried zatvorených 12. Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Dolnom Kubíne nám nariadil od piatka do utorka (1. 2.) zatvoriť celú školu. ZŠ Martina Kukučína má zatvorených 13 z 29 tried," priblížil Martin Buzna z kancelárie vedenia mesta Dolný Kubín. Doplnil, že ZŠ Janka Matúšku má v karanténe päť tried a ZŠ s materskou školou Kňažia štyri.

Úplne zatvorená je aj jedna ZŠ v Námestove, na druhej budú od piatka v karanténe tri triedy zo 17. "Epidemiologická situácia je u nás vážna, rovnako ako v celom okrese. V štatistike za minulý týždeň sme mali pozitívnych približne 180 ľudí," priblížil prednosta Mestského úradu v Námestove Dušan Jendrašík s tým, že pozitivita má stúpajúcu tendenciu.

V ZŠ Pavla Országha Hviezdoslava v Trstenej je aktuálne v karanténe deväť tried z 24. Trstenská ZŠ s MŠ Rudolfa Dilonga má zatvorených celkom šesť tried zo 17. "MŠ Oslobodenia má v karanténe štyri triedy z 11," povedala vo štvrtok pre TASR Martina Harkabuzová zo Spoločného obecného úradu – školského úradu mesta Trstená.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok