NHL: Ružička sa podieľal na triumfe Calgary, Flames majú nový klubový rekord

TA3 TASR
27.1.2022 07:48

Slovenský hokejista Adam Ružička sa v noci na štvrtok v NHL jednou asistenciou podieľal na vysokom víťazstve Calgary na ľade Columbusu 6:0. Bol to pre neho tretí kanadský bod (2+1) v sezóne, v ktorej si zatiaľ pripísal sedem profiligových štartov. Flames vyslali na bránku domácich až 62 striel, čo je nový klubový rekord.

NHL: Ružička sa podieľal na triumfe Calgary, Flames majú nový klubový rekord
TASR/AP

Ružička v 47. minúte vyhral buly v útočnom pásme, puku sa zmocnil obranca Erik Gudbranson a strelou zápästím prekvapil Elvisa Merzlikinsa v bránke Blue Jackets. Svojím prvým gólom v drese "plameňov" zvýšil na 5:0 pre hostí. Dvadsaťdvaročný Ružička bodoval v druhou zápase za sebou, ako center štvrtého útoku odohral 9:11 min., vyhral štyri z deviatich vhadzovaní a pripísal si aj plusový bod.

Flames prestrieľali súpera 62:23, brankár Jacob Markström zneškodnil všetkých 23 striel domácich a vychytal šiesty shutout v sezóne, čo je najviac spomedzi všetkých brankárov v lige. Matthew Tkachuk pomohol k triumfu dvomi gólmi, Johnny Gaudreau zaznamenal tri asistencie.

V ďalšom nočnom súboji Washington s Martinom Fehérvárym podľahol doma San Jose 1:4. Slovenský obranca počas 19:12 min. na ľade vyslal dve strely na bránku, rozdal dva bodyčeky a zblokoval jednu strelu súpera.

Chicago v divokej prestrelke triumfovalo na ľade Detroitu 8:5. V drese Blackhawks sa Dylan Strome blysol hetrikom, ku ktorému pridal jednu asistenciu. Colorado prehrávalo ešte v 52. minúte s Bostonom 1:3, ale dokázalo duel otočiť a napokon zvíťazilo 4:3 po predĺžení. O vyrovnanie sa postaral v čase 59:23 kapitán Gabriel Landeskog a v predĺžení rozhodol o víťazstve obranca Cale Makar. Colorado vyhralo doma 17. zápas za sebou. Duel nedohral útočník Avalanche Nathan MacKinnon po tvrdom zákroku Taylora Halla.

Výsledky NHL:

Columbus - Calgary 0:6 /RUŽIČKA za hostí 0+1/

Washington - San Jose 1:4 

Toronto - Anaheim 4:3 pp a sn

Detroit - Chicago 5:8  

Colorado - Boston 4:3 pp

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok