Tragická nehoda pri Humennom má tri obete, ide o mladých ľudí

TA3 TASR
26.1.2022 13:16

Účastníkmi tragickej dopravnej nehody s tromi obeťami, ku ktorej došlo v utorok popoludní na ceste medzi obcami Kochanovce a Ľubiša v okrese Humenné, boli osoby vo veku 19 až 33 rokov.

Tragická nehoda pri Humennom má tri obete, ide o mladých ľudí
Facebook Polícia SR - Prešovský kraj

Zrážku dvoch osobných motorových vozidiel neprežila posádka jedného z nich, vodič a traja spolujazdci z druhého auta utrpeli pri nehode zranenia s dobou liečenia od sedem do 21 dní. Polícia začala v prípade trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Informovala o tom prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová.

"Prvé auto (VW Passat) jazdilo v smere do Humenného, vodičom bol 21-ročný muž z obce Vyšný Hrušov (okres Humenné), spolujazdcami bola 19-ročná slečna z obce Belá nad Cirochou (okres Snina) a 33-ročný muž z obce Hankovce (okres Humenné). Vozidlo z doposiaľ nezistených príčin prešlo do protismernej časti cesty, kde došlo k zrážke s oproti idúcim Land Roverom," priblížila s tým, že jeho vodičom bol 21-ročný muž. Spolu s ním boli vo vozidle aj 24-ročný muž a dve ženy vo veku 24 a 30 rokov, všetci pochádzajúci z obce Zbudské Dlhé v okrese Humenné.

Všetci pasažieri VW Passat utrpeli pri zrážke zranenia nezlučiteľné so životom, ktorým podľahli na mieste nehody. Preživšieho vodiča podrobila polícia dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Materiálnu škodu zatiaľ nevyčíslili. K dopravnej nehode došlo krátko po 16.00 h, cesta II/559 bola v danom úseku neprejazdná do 20.40 h.

Polícia v súvislosti s udalosťou opakovane vyzýva vodičov k zvýšenej opatrnosti na cestách. "Mnohí vodiči preceňujú svoje schopnosti, mnohí jazdu neprispôsobia poveternostným podmienkam a mnohí sú natoľko nezodpovední, že si sadnú za volant pod vplyvom alkoholu," uviedla Ligdayová. Pripomenula, že vodiči by nemali zabúdať, že za volantom majú v rukách nielen svoj život, ale i životy spolujazdcov a ostatných účastníkov cestnej premávky.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok