Motív strelca na univerzite v Heidelbergu je stále nejasný. Polícia sa podrobne zameria na jeho okolie

TA3 TASR
25.1.2022 11:51

Nemecká polícia sa v utorok ďalej pokúšala odhaliť možný motív streľby na univerzite v meste Heidelberg, ktorú má na svedomí 18-ročný študent. Polícia sa podrobne zameria na jeho blízke okolie.

Motív strelca na univerzite v Heidelbergu je stále nejasný. Polícia sa podrobne zameria na jeho okolie
TASR/AP

Informovala agentúra DPA. Útok študenta si vyžiadal jednu obeť - strelnému poraneniu hlavy podľahla 23-ročná žena. Zranenia utrpeli traja ďalší ľudia prítomní v prednáškovej sieni, kde začal útočník strieľať, kým napokon obrátil zbraň proti sebe a spáchal samovraždu.

Polícia v utorok ráno v súvislosti s prípadom uviedla, že v snahe zistiť motív činu sa rozpráva aj s príbuznými mladého páchateľa a chystá sa podrobne zamerať na jeho blízke okolie. Študent krátko pred zločinom v aplikácii WhatsApp napísal správu svojmu otcovi. Podľa polície bola v znení: "Ľudia musia byť teraz potrestaní."

"Rodičia obete sa veľmi trápia, ale rovnako sú na tom aj rodičia páchateľa," uviedol podľa DPA jeden z hovorcov polície. Otázka, ako mohol študent získať dve zbrane, z ktorých jednu použil pri útoku, stále nie je zodpovedaná. Podľa dostupných informácií si ich 18-ročný muž z neďalekého mesta Mannheim zadovážil v zahraničí len pred niekoľkými dňami, povolenie však nemal.

Z vyšetrovania vyplýva, že páchateľ najprv niekoľkokrát vystrelil zo zbrane v sieni, kde na prednáške z biológie sedelo zhruba 30 študentov. Neskôr pred budovou spáchal samovraždu, pričom mal pri sebe stále zhruba 100 nábojov.

V prípade páchateľa ide o študenta biológie, ktorý nebol predtým trestaný. Polícia uviedla, že podľa všetkého nešlo o politický ani náboženský motív. Nemecké médiá informovali, že u študenta sa v "minulosti objavila duševná choroba".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok