FOTO: Istanbul zasiahlo husté sneženie. V niektorých oblastiach ho napadlo viac ako 80 centimetrov

TA3 TASR
25.1.2022 11:00

Záchranné tímy v utorok pokračovali v odpratávaní snehu z hlavných ťahov v najväčšom tureckom meste Istanbul a jeho okolí, ktoré v nedeľu zasiahla silná snehová víchrica.

FOTO: Istanbul zasiahlo husté sneženie. V niektorých oblastiach ho napadlo viac ako 80 centimetrov
TASR/AP

Informovala o tom agentúra AP. V Istanbule sneh v pondelok skomplikoval dopravu. V niektorých oblastiach napadlo viac ako 80 centimetrov snehu. Niektorí motoristi, ktorí uviazli na cestách, strávili noc v autách. Iní svoje vozidlá opustili a odišli domov pešo alebo preplneným metrom či iným prostriedkom verejnej dopravy. Niekoľko šťastlivcov zachránili a previezli do hotelov.

Snehová nádielka bude podľa predpovedí pokračovať až do stredy. Starosta Istanbulu Ekrem Imamoglu uviedol, že ďalšie husté sneženie pravdepodobne nastane v utorok večer.

Záchranné jednotky pracovali cez noc na odpratávaní zasnežených ciest a diaľnic, ale ich prácu brzdili opustené vozidlá. Istanbulský guvernér Ali Yerlikaya vyzval motoristov, aby sa vrátili k svojim vozidlám a presunuli ich.

Medzinárodné letisko v Istanbule predĺžilo pozastavenú prevádzku do 13.00 h miestneho času (11.00 SEČ). Letisko pozastavilo všetky lety v dôsledku snehu už v pondelok. Istanbulské letisko Sabihy Gökčenovej fungovalo v obmedzenom režime.

Témy: Istanbul
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok