Sulík sa pre zvyšovanie daní pohádal s Kažimírom

TASR
29.11.2012 17:59

Rokovanie o návrhu vlády SR na zvyšovanie daní rozprúdilo v parlamente búrlivú debatu. Predseda opozičnej strany SaS Richard Sulík a minister financií Peter Kažimír (Smer-SD) si skočili do vlasov. Medzi politikmi padali slová ako chudák či diletant.

Sulík sa pre zvyšovanie daní pohádal s Kažimírom
SITA

"Ničíte to, čo sa tu za deväť rokov preukázateľne osvedčilo, lebo o tom nemáte ani paru," hodnotil Sulík návrh vlády na zvýšenie daní z príjmov právnických osôb. Podľa predsedu liberálov sa takýmto krokom zruší rovná daň a v konečnom dôsledku sa zníži príjem do štátneho rozpočtu.

"O daniach neviete nič, pílite si pod sebou konár," adresoval Sulík svoju kritiku Kažimírovi. Vláde takýmto opatrením podľa Sulíka klesnú príjmy a nebude mať z čoho rozdávať. Od ministra Kažimíra si za tieto slová mal vyslúžiť označenie chudák. "Ja som chudák? Ja vás neurážam," reagoval najprv Sulík. Vzápätí však Kažimíra označil za diletanta.

Na vášnivú diskusiu politikov reagovali kritikou viacerí stranícki kolegovia ministra Kažimíra. "Vrieskate na ministra ako nejaký krčmový hulvát, hanbite sa!" apeloval Ľuboš Blaha (Smer-SD). Podobne sa Kažimíra zastal aj Anton Martvoň (Smer-SD). "Ako besný pes ste útočili na nášho ministra," zdôraznil.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok