Hazard so životom? Osadníci si skracujú trasu cez rýchlostnú cestu

TA3
23.1.2022 12:41

Riskujú vlastný život aj životy a zdravie vodičov. Obyvatelia osady si skracujú cestu na nákupy cez rýchlostnú cestu vedúcu k diaľnici z Košíc do Prešova. Aj napriek zvýšeným kontrolám polície na tomto úseku vyhasol ďalší ľudský život.

Na štvorprúdovke jazdia autá aj 130 kilometrovou rýchlosťou. Osadníci tu aj napriek tomu denne riskujú svoje životy. Minulý rok zapríčinili dve dopravné nehody. Len pred niekoľkými dňami pod kolesami kamiónu vyhasol ľudský život. "29-ročný chodec náhle vstúpil do jazdnej dráhy a vodič aj napriek snahe už nedokázal zrážke zabrániť," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Košice Lenka Ivanová.

Obyvatelia osady tvrdia, že cez cestu sa dá bezpečne prejsť. O príčine tragickej dopravnej nehody si myslia svoje. Do košických Ťahanoviec chodia za nákupmi. V čase špičky čakajú niekedy aj polhodiny, kým môžu prejsť.

Dohovára im aj starosta, mnohí však nepočúvajú. "Žiaľ niektorí nejakým spôsobom migrujú ďalej na druhú stranu, alebo povedzme do okolitých dedín a nedávajú pozor najmä vo večerných hodinách," hovorí Jozef Andrejčák, starosta mestskej časti Košice – Dargovských hrdinov.

Najbližší most je príliš ďaleko. Využívajú preto bránky v oplotení Národnej diaľničnej spoločnosti alebo ho jednoducho podlezú. Zákon však jasne hovorí, že rýchlostnú cestu môžu používať iba vodiči motorových vozidiel, iným účastníkom cestnej premávky je prechod cez takúto cestu zakázaný. Úseku venuje polícia zvýšenú pozornosť. Obyvatelia osady tvrdia, že by išli radi bývať na bezpečnejšie miesto, no nemajú kam.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok