Remišová v TA3: Keby Fico a Pellegrini vládli, zmluvu s USA by podporovali

TA3
23.1.2022 11:57

Strana Za ľudí má pri obrannej dohode s USA jasný postoj. Šéfka strany Veronika Remišová to uviedla v relácii V politike s tým, že zmluvu podporujú. Protesty opozície vníma ako zúfalstvo a pokrytectvo.

Rozhodnutie Čaputovej bolo vraj správne

"Prijatie tejto zmluvy podporíme, potrebujeme posilniť obranyschopnosť Slovenska," uviedla Veronika Remišová v TA3. Podľa nej je text zmluvy prísnejší voči americkej strane, jasne stanovuje, že platí legislatíva Slovenskej republiky.

"Nie je to o žiadnych základniach, ani prítomnosti amerických vojsk. Aj Pellegrini to tvrdil pred voľbami, teraz tvrdí niečo iné. Keby Fico a Pellegrini vládli, túto zmluvu by podporovali," uviedla Remišová. Podľa nej len najväčší zúfalec robí protesty proti niečomu, čo sám vyrokoval. "Pre Fica je to typické," dodala.

Väčšina krajín z NATO túto dohodu už má, napríklad aj Maďarsko, Remišová podľa svojich slov nepočula, že by sa niekde pre obrannú zmluvu robil takýto cirkus.

Rozhodnutie prezidentky Zuzany Čaputovej, ktorá nedala zmluvu posúdiť Ústavnému súdu, vníma ako správne. Kritika opozičných strán a útoky Roberta Fica sú podľa nej neakceptovateľné. "S pokrytcami sa ťažko diskutuje, nemôžete navrhnúť a vyrokovať zmluvu a potom proti nej protestovať. Na Ukrajine vidíme, že situácia je nestabilná, vidíme, že Rusko tam sťahuje vojská. Je naším národným záujmom, aby sme posilňovali obranyschopnosť Slovenska," vysvetlila šéfka strany Za ľudí.

Interpretačná doložka, ktorú k zmluve priložila prezidentka, podľa nej ani nebola tak potrebná. "Text zmluvy je jasný, môže ju bez obáv podporiť aj Sme rodina," dodala.

O povinnom očkovaní i skrátení karantény

Šéfka strany zhodnotila aj aktuálnu situáciu okolo koronavírusu. Aký je postoj Za ľudí pri skrátení karantény? Podľa Remišovej ide o krízové opatrenie pre variant omikron. "Ak takáto situácia nastane aj u nás, podporíme to, aby mohli fungovať služby pre ľudí a firmy. Minister Lengvarský situáciu sleduje," uviedla.

Pokiaľ ide o povinné očkovanie, chcú počkať na stanovisko odborníkov. Ak to však navrhne minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský s tým, že to bude potrobné, podporili by to. Sankcie však nechcú.

Celú reláciu V politike si môžete pozrieť aj tu:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok