Slovenskí futsalisti majú za sebou trpký začiatok európskeho šampionátu. Rusi im nadelili až sedem gólov

TA3 TASR
21.1.2022 19:17

Slovenskí futsalisti prehrali vo svojom prvom zápase na majstrovstvách Európy v Holandsku s favorizovaným Ruskom vysoko 1:7.

Slovenskí futsalisti majú za sebou trpký začiatok európskeho šampionátu. Rusi im nadelili až sedem gólov
TASR / Pavel Neubauer

Debutant na turnaji tejto kategórie sa v druhom zápase základnej C-skupiny stretne v utorok 25. januára s Poľskom. Od 20.30 SEČ v amsterdamskom Ziggo Dome v ďalšom súboji skupiny nastúpia Chorváti a Poliaci. Zverenci reprezentačného trénera Mariána Berkyho senzačne otvorili skóre, keď sa v 3. minúte stal autorom prvého gólu SR na EURO kapitán Peter Kozár.  

Favorizovaní majstri Európy z roku 1999 dvoma zlepenými gólmi otočili priebeh ešte v prvej dvadsaťminútovke a v druhom dejstve už jasne koncertovali. Slovensko zostrelili piatimi gólmi a pripravili mu nepríjemný debakel na úvod šampionátu.

Rusi začali náporom, no slovenský brankár Oberman sa chytil dobrými zákrokmi. Slováci otvorili skóre v 3. minúte z prvého poriadneho útoku. Drahovský vysunul na pravej čiare Kozára a kapitán Slovenska trafil presne ku vzdialenejšej tyčke. Stal sa tak autorom historicky prvého gólu slovenských futsalistov na záverečnom turnaji ME. Rusi podľa očakávania tlačili, Slováci odolávali aktívnou obranou a držal ich brankár Oberman. 

Zlikvidoval skvele tri nebezpečné strely Robinha. Tlak však favorit využil na dva zlepené góly v rozpätí 23 sekúnd. Na konci 10. minúty po signále z autu dostal na osi presne nabité Antoškin, ktorý umiestnenou strelou k tyčke vyrovnal. O pár sekúnd sa skvele pri Směřičkovi presadil Sokolov a tvrdou strelou nedal Obermanovi šancu. Slováci nerezignovali, Drahovský sa zastreľoval dvoma pokusmi, v palebných pozíciách neuspeli ani Čeřovský a Zaťovič. V 16. minúte prinútil Ševčík protihráča k chybe, išiel sám na brankára Putilova, ale neprekonal ho. Vzápätí po krásnej akcii trafil Rus Nijazov len brvno. V závere mohol Kozár po akcii Drahovského vyrovnať, na druhej strane sklzom skvele zabránil istému gólu Ševčík.

Druhý polčas tiež začal ruským náporom a na konci 23. minúty po klasickom "klobúku" z rohu Antoškin tvrdou bombou prepálil Obermana - 3:1. Slováci sa snažili, ich súper ale kontroloval priebeh a v 29. minúte Robinho zblízka opäť prestrelil brankára SR. O ďalšiu minútu po zbytočnej chybe Obermana v rozohrávke skompletizoval Antoškin do prázdnej brány hetrik. V záverečnej desaťminútovke Slováci riskovali, vytiahli vysoký pressing aj hru bez brankára, ale Rusi bez problémov snahu súpera marili. A vysoký triumf ešte vyšperkovali gólmi Sokolova a Milovanova.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok