Bývalý elitný policajt obvinený v rámci akcie Agentúra je na úteku, pátra po ňom polícia

TA3 TASR
21.1.2022 12:53

Jeden z obvinených v rámci policajnej akcie Agentúra je na úteku. Má ísť o bývalého elitného policajta Mareka Máhru zo Šale.

Bývalý elitný policajt obvinený v rámci akcie Agentúra je na úteku, pátra po ňom polícia
Ministerstvo vnútra SR

Uviedli to spravodajské portály zregiony.sk a aktuality.sk. Informáciu o úteku Mareka Máhru potvrdila aj polícia. Bývalého policajta podľa medializovaných informácií pri utorkovej (18. 1.) razii doma nezastihli a nie je jasné, kde sa doposiaľ nachádza. Polícia preto po ňom vyhlásila pátranie.

Portál zregiony.sk sa odvoláva na informácie z prostredia polície, podľa ktorých bývalý príslušník Úradu zvláštnych policajných činností sa dal na útek potom, ako získal informáciu zvnútra polície.

Polícia potvrdila, že Marek Máhr je na úteku, vyhlásila už po ňom pátranie. Nepotvrdila však, že obvinený mal mať informácie o plánovanom zadržaní z prostredia polície. "Informáciu, že mal dostať informácie z prostredia polície, že bude zadržaný a preto sa dal na útek, nemôžeme potvrdiť," skonštatovali z komunikačného oddelenia Policajného zboru.

Potvrdiť takúto informáciu nemôže ani dočasný policajný prezident Štefan Hamran. Veľmi citlivo však podľa vlastných slov vníma každý únik služobnej informácie, pretože výrazným spôsobom znižuje dôveru občanov v Policajný zbor. "Ako prezident očakávam, že také prípady budú objasnené a bude vyvodená zodpovednosť voči policajtom, ktorí sa takýmto spôsobom spreneverili svojmu poslaniu," odkázal vo svojom stanovisku na sociálnej sieti.

V rámci policajnej akcie Agentúra obvinili celkovo 12 osôb pre 11 skutkov. Obvinenia sa týkajú zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, korupčnej trestnej činnosti a trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa. Štyri obvinené osoby zadržali.  

Obvinení pôsobili v rôznych štátnych inštitúciách. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal na Špecializovaný trestný súd návrh na väzbu štyroch obvinených.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok