Med nie je kalorická bomba, môžete vďaka nemu schudnúť: Vyskúšajte ho pridať do vody

TA3/zm
29.1.2022 10:00

Oslaďte si život a zároveň schudnite. Znie to príliš jednoducho? Vďaka medu je možné.

Med nie je kalorická bomba, môžete vďaka nemu schudnúť: Vyskúšajte ho pridať do vody
Pexels/ROMAN ODINTSOV

Med je skvelým pomocníkom pri chudnutí, a to napriek tomu, že sa o ňom hovorí ako o kalorickej bombe. Lenže ide o prírodne sladidlo, takže ani zďaleka nenapácha toľko škody, ako rafinované sacharidy.

Medová voda

Med je tekuté zlato a pri chudnutí to platí dvojnásobne. Nič nepokazíte ani tým, ak ho zaradíte na svoje raňajkové menu, natretý na chlieb. Fruktóza z medu sa v pečeni mení na glukózu, ktorá bráni ukladaniu tuku. Na to, aby ste vďaka medu skutočne schudli však existuje oveľa jednoduchší trik, ako natretý chlebík.

Začnite deň s medovou vodou. Stačí jedna čajová lyžička rozpustená vo vlažnej vode nalačno a nadváha nemá šancu. Telo dostane okamžite pocit zasýtenia, navyše eliminujete chuť na sladké, ak s ňou bojujete.   

Podobne si telo s medovou vodou poradí, ak bude to posledné, čo organizmu doprajete pred spaním. Vo finále stačia dva poháre takto ochuteného nápoja a metabolizmus už urobí svoje.

Med namiesto cukru

Ak k týmto dvom pohárom medovej vody pridáte túto surovinu aj počas dňa a ochutíte ňou svoje jedlo namiesto cukru, za mesiac máte bez námahy zhodené približne tri kilá. Telo bude ako zdroj energie využívať tukové zásoby, pretože cukrov je v kvalitnom mede oveľa menej, ako by ste čakali. Pritom chuť na sladké nemá šancu.

Výber medu

Na to, aby tento jednoduchý trik fungoval, však potrebujete naozaj kvalitný med. Nejde ani tak o to, či je včelí alebo kvetový, ako skôr o spracovanie surovín. Hľadajte prírodné výrobky bez tepelného spracovania, ktoré bez čítania etikety spoznáte napríklad tak, že je med kalný a nie číry a tekutý.

Témy: bomba
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok