Správne odličovanie závisí od typu pleti: Čo robiť a používať, ak máte mastnú či suchú pokožku?

TA3/zm
28.1.2022 08:00

O odličovaní ste už čítali snáď všetko. Najmä o tom, že je pre stav pleti skutočne dôležité, aby ste šli spať bez nánosov líčidiel, ale tiež, aby ste aj ráno dodržiavali určitú hygienu. Nie je však všeobecné pravidlo o tom, čo je pre našu tvár dobré, treba sa zamerať na typ pleti a podľa toho si vyberať kozmetické produkty.

Správne odličovanie závisí od typu pleti: Čo robiť a používať, ak máte mastnú či suchú pokožku?
Beiersdorf

Stav pokožky možno závisí od toho, ako sa o ňu staráte, ale na to, aby ste sa starali skutočne dobre, treba poznať svoju pleť. Niečo iné si vyžaduje mastná koža a celkom rozdielne produkty zas sadnú suchej pleti.

Mastná pleť

Vyvarujte sa v prvom rade kozmetickým produktom na báze alkoholu, ktoré by vašu pokožku podráždili ešte viac. Pleť so sklonmi k akné potrebuje citlivé zaobchádzanie a presúšanie alkoholovými zložkami ju najmä v oblasti T-zóny oslabuje ešte viac.

Vysúšanie pokožky je problémom aj pri mastnej pleti, ktorá naň zareaguje zvýšenou tvorbou mazu. Ideálnymi produktami sú preto pre vás gély a peny, ktoré sú šetrné. Ak chcete dočisťovať pomocou pleťových vôd a toník, dbajte na ich zloženie.

Mastná pleť býva pomerne často problematická, a ak chcete udržiavať zdravý stav svojej pokožky, mali by ste sa pri čistení zamerať na produkty, ktoré idú do hĺbky.

Suchá pokožka

Naopak, suchá pleť je opačný protipól problému. Aj takejto pokožke môžete výberom nesprávnej kozmetiky uškodiť a nesadne vám v rámci čistenia a odličovania len tak hocičo.

Suchá pleť má sklony k rýchlejšej tvorbe vrások, preto by ste pri odličovaní nemali príliš tvár šúchať. Pomôžu vám pri tom produkty na olejovej či gélovej báze, ktoré sa budú po tvári kĺzať a nedovolia tak mechaničky pokožku ešte viac trieť a ničiť.

Nič nepokazíte ani odličovacími mliekami v prvej fáze večerného či ranného čistenia. Pleť si však následne žiada ešte nejaké tonikum, a tak opäť pozor na ingrediencie, aby vás nevysúšali.

Témy: Pokožka Krása
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok