Hasiči zasahovali pre slzný plyn na strednej škole v Košiciach, ošetriť museli štyri študentky

TA3 TASR
20.1.2022 14:43

Štyri študentky ošetrovali pre slzný plyn v priestoroch Strednej zdravotníckej školy na Moyzesovej ulici v Košiciach. Uviedla to hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Košiciach Jana Matis Libová.

hasiči požiarnici 1140px ( SITA/Marko Erd)
SITA/Marko Erd

K úniku štipľavej a dráždivej látky došlo predpoludním na druhom poschodí školy. "Celkovo sa jej nadýchalo sedem študentov, ktorí boli prvotne ošetrení príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru a neskôr ich prevzala rýchla zdravotná pomoc," povedala Libová. Podľa prvotných informácií prišli s látkou do kontaktu štyri študentky. Ako spresnila hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová, vyslaní záchranári napokon ošetrili dve tínedžerky. „Ich zdravotný stav si, našťastie, nevyžiadal prevoz do nemocnice,“ uviedla. 

Časť študentov bola do príchodu hasičov evakuovaná, priestory odvetrali.

Polícia dokumentuje prípad ako podozrenie z trestného činu všeobecného ohrozenia z nedbanlivosti, potvrdila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová.

"V týchto chvíľach sú na mieste vykonávané prvotné, neodkladné úkony. S osobou podozrivou z tohto skutku sa momentálne vykonávajú procesné úkony," povedala.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok