POČASIE: Na viacerých miestach očakávajte sneženie. Ojedinele poľadovica a hmla

TA3 SHMÚ
20.1.2022 06:25

Premenlivá veľká oblačnosť a na viacerých miestach sneženie, na západe aj dážď. Ojedinele poľadovica, hmla, snehové jazyky a záveje. Denná teplota -3 až 6 st. Južný vietor sa zmení na severozápadný do 45 km/h, na horách búrlivý vietor až víchrica.

Situácia

Cez našu oblasť postupuje smerom na juhovýchod studený front spojený s rozsiahlou tlakovou nížou nad Škandináviou. Za ním preniká do karpatskej oblasti studený, pôvodom morský arktický vzduch.

Predpoveď počasia

Premenlivá, prechodne až veľká oblačnosť. Na viacerých miestach sneženie alebo snehové prehánky, na západe aj dážď so snehom alebo dážď. Ojedinele tvorba poľadovice, snehových jazykov a závejov! Najvyššia denná teplota -3 až 2, na juhozápade a na juhu stredného Slovenska 2 až 6 st. Teplota na horách vo výške 1500 m ráno okolo -5, počas dňa ochladzovanie, k večeru okolo -10 st. Západný až severozápadný, na východe spočiatku južný vietor 3 až 10 m/s (10 až 35 km/h), v nárazoch miestami okolo 15 m/s (55 km/h), na juhozápade a v Popradskej kotline ojedinele okolo 12 m/s (45 km/h) a v nárazoch okolo 18 m/s (65 km/h). Popoludní na východe miestami slabý vietor. Vo vysokých polohách búrlivý vietor až víchrica.

Predpokladané množstvo zrážok: do 10 mm / do 10 cm snehu

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok