Subaru predstavilo facelift populárneho modelu Forester. Čo všetko prináša?

TA3/SZ
19.1.2022 18:30

Model Forester je tu s nami už 25 rokov. Za túto dobu automobilka vyrobila až 4.5 milióna kusov. Na území Európy bolo predaných celkovo 357 tisíc kusov. Na čo sa však môžu zákazníci tešiť vo verzii po facelifte?

Subaru predstavilo facelift populárneho modelu Forester. Čo všetko prináša?
Subaru

Subaru prichádza na trh s omledeným, úspešným SUV Forester, ktoré prináša prepracovaný vzhľad a nové technológie. Po stránke dizajnu zmenila automobilka v prednej časti grafiku a vzhľad prepracovaných LED svetlometov.

Ďalej prešla zmenou predná maska a nárazník. Predok auta tak pôsobí modernejším a vyspelejším dojmom. Zadná časť disponuje taktiež obmenenými koncovými svetlami a novinkou sú taktiež aerodynamicky optimalizované dvere batožinového priestoru.

Pod kapotou nájdeme pôvodný atmosférický dvojliter s plochou konštrukciou, ktorý produkuje 150 konských síl. Motor spolupracuje s automatickou prevodovkou typu CVT, ktorá má v sebe ukrytý malý elektromotor s výkonom 17 konských síl a 66 Nm krútiaceho momentu. Úlohou elektromotoru je hlavne výpomoc spaľovaciemu motoru pri akcelerácii a v prípade potreby plného výkonu napríklad pri predbiehaní.

Zaujímavou vychytávkou je e-Active Shift Control, ktorý analyzuje rôzne dáta a v prípade zákruty zníži prevodový stupeň na zabezpečenie lepšej akcelerácie pri výjazde zo zákruty. Terénny režim X-Mode má v novinke nastavenie pre tvrdý a mäkký podklad. Automobilka vylepšila aj asistenčné systémy na rozpoznanie chodcov a cyklistov, a to aj pri odbočovaní. Udržiavanie v jazdnom pruhu teraz dokáže detekovať aj trávnatú krajnicu.

Auto dokáže vďaka mnohým senzorom nastaviť automaticky polohu sedadla pre vodiča do správnej pozície. Novinkou je aj ovládanie klimatizácie gestami. Forester využíva v interiéri na konektivitu 8 palcový dotykový displej s možnosťou zrkadlenia smartfónu pomocou Apple CarPlay či Android Auto. Novinka sa dostane do predaja v priebehu leta roku 2022. Predpredaj podľa všetkého začne už v najbližších mesiacoch.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok