Dlhujeme vám veľa, vyhlásila prezidentka. V paláci prijala zástupcov záchranných zložiek

TA3
19.1.2022 14:16

Prezidentka Zuzana Čaputová prijala v paláci zástupcov záchranných zložiek. Vyjadrila im vďaku a úctu. S príhovorom vystúpil aj prezident Slovenskej komory zdravotníckych záchranárov František Majerský, ktorý vyzval na zlepšenie podmienok ich práce.

V Prezidentskom paláci sa Zuzana Čaputová stretla s vybranými zástupcami policajtov, zdravotníckych, horských záchranárov i hasičov. Vyjadrila úctu i rešpekt k práci, ktorú vykonávajú. "Táto práca sa nedá vykonávať ako desiatky iných zamestnaní, vyžaduje si mimoriadne nasadenie," uviedla v príhovore.

Spomenula tiež neúctu, s ktorou sa mnohí záchranári stretávajú. "Padla na vás aj ťarcha spoločnosti, ktorá sa nedokázala zachovať zodpovedne," uviedla Čaputová s tým, že mnohí pomáhajú pacientom, ktorí odmietajú koronavírus a uverili konšpiráciám. "Dlhujeme vám veľa," dodala a zároveň potvrdila, že bude podporovať každý krok na zlešpenie ich postavenia v spoločnosti.

František Majerský, prezident Slovenskej komory zdravotníckych záchranárov, poukázal v príhovore na dobu, ktorú žijeme. "Prináša mnohé rozpory a rozdelenia, nikto z nás ale nepochybuje, že naším halvným poslaním je pomôcť iným," dodal.

Záchranári sa podľa neho ľuďom i krajine snažia ukázať obyčajnú ľudskú človečinu. Hovoril aj o útokoch, ktorým čelia na sociálnych sieťach i v realite. Vyzval tiež predstaviteľov krajiny, ktorí majú možnosti niečo zmeniť, aby tak urobili a zlepšili ich podmienky na prácu.

Celý prejav Zuzany Čaputovej a Františka Majerského si môžete pozrieť aj tu:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok