Proces v kauze vraždy bosa Miroslava Sýkoru odročili, dôvodom je karanténa

TA3 TASR
19.1.2022 10:15

Proces v kauze vraždy zakladateľa bratislavskej skupiny sýkorovcov Miroslava Sýkoru odročil Okresný súd Bratislava I na máj 2022. Potvrdil to hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak. Obžalobe z vraždy čelí Ľuboš Ferus, považovaný za bývalého bosa nitrianskeho podsvetia a ďalší traja muži.

Proces v kauze vraždy bosa Miroslava Sýkoru odročili, dôvodom je karanténa
TASR/Martin Baumann

"Hlavné pojednávanie bolo odročené na termín 10. a 11. 5. 2022 z dôvodu ospravedlnenia neúčasti obžalovaného z karanténnych dôvodov," priblížil hovorca. Okrem Ľuboša Ferusa sú v prípade obžalovaní Marek Lupták, Milan Majtán a Richard Benčič, prezývaný tiež Kofola.

Sýkoru mali podľa prokurátora zavraždiť vo februári 1997 na parkovisku hotela na Bajkalskej ulici v Bratislave. Podľa obžaloby prišiel Sýkora k hotelu s ochrankárom. Keď vystúpili z auta, ochrankára zasiahli do chrbta streľbou zo samopalu. Sýkoru najprv zasiahli troma ranami do nohy, po ktorých spadol na zem. Sýkora sa však snažil brániť svojou zbraňou. Útočníci ho vzápätí usmrtili streľbou zo samopalu. Podľa obžaloby mu výstrelmi spôsobili 13 poranení hlavy a hrudníka.

Ľuboš Ferus čelí obžalobe aj na OS v Leviciach za trestný čin lúpeže so zbraňou a obmedzovanie osobnej slobody. Za majetkovú trestnú činnosť je obžalovaný na OS Nitra. Pokračuje aj proces na Špecializovanom trestnom súde, pracovisko Banská Bystrica. Tu sa obžaloba týka zločineckej skupiny, pôsobiacej najmä v okolí Piešťan, tzv. piťovcov 2, ktorá sa zaoberala nelegálnym vymáhaním dlhov, vydieraním, poistnými podvodmi.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok