Futbalovému rozhodcovi Zwayerovi sa vyhrážali smrťou. Je ťažké to ignorovať, tvrdí

TA3 TASR
19.1.2022 09:32

Nemecký futbalový rozhodca Felix Zwayer sa stal terčom vyhrážok po tom, ako viedol decembrový šláger Bundesligy medzi Borussiou Dortmund a majstrovským Bayernom Mníchov. Podľa agentúry DPA sa mu dokonca vyhrážali smrťou.

Futbalovému rozhodcovi Zwayerovi sa vyhrážali smrťou. Je ťažké to ignorovať, tvrdí
TASR/DPA (ilu)

Nemecký futbalový zväz (DFB) po zápase rozhodol, že Zwayer nebude nejaký čas rozhodovať zápasy Borussie. Rozhodcu s odznakom FIFA podrobili hráči Dortmundu veľkej kritike po zápase začiatkom decembra, v ktorom Bavori vyhrali 3:2. Duel vo Vestfálsku rozhodla penalta hostí, pričom aj domáci sa už predtým márne dožadovali jedného pokutového kopu. 

Angličan Jude Bellingham dokonca po stretnutí nepriamo obvinil arbitra z korupcie, za čo dostal od disciplinárky pokutu 40-tisíc eur. Anglický reprezentant svojím výrokom narážal na účasť arbitra v najväčšej kauze manipulovania zápasov v histórii Nemecka. 

Zwayer podľa záveru vyšetrovateľov zobral v roku 2004 ako asistent peniaze od hlavnej postavy škandálu Roberta Hoyzera. Neskôr pomáhal korupciu odkryť a z manipulácie nebol napriek polročnému trestu zákazu činnosti usvedčený.

"Na môj oficiálny e-mailový účet prišlo množstvo správ, ktoré sú neuveriteľné a je veľmi ťažké ich ignorovať," uviedol arbiter pre Sky. Štyridsaťročného Berlínčana kontaktovala aj polícia, aby mu oznámila, že sa mu na internete vyhrážajú smrťou.

Zwayer dodal, že vyhrážky si vybrali daň aj na jeho manželke. "Pokúšate sa zbaliť si ruksak a rozlúčiť sa s manželkou pri dverách tak, ako to robíte 15 rokov. A potom ju vidíte, ako sa rozplače. Nie preto, že jej budem chýbať, lebo idem preč, ale preto, lebo sa o mňa bojí. Toto je situácia, ktorú je veľmi ťažké znášať."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok